Zorlu Holding'in Manisa'daki Nikel Madeni Projesi Yeni Aşamada

Zorlu Grubu'na ait Meta Nikel Kobalt Madencilik Şirketi'nin Manisa'nın Akhisar ilçesindeki nikel madeni projesinde önemli bir gelişme yaşandı. 2003 yılında alınan 'ÇED olumlu' kararıyla başlatılan çalışmaların ardından, şirket kapasitesini genişletme adımı attı.

Zorlu Holding'in Manisa'daki Nikel Madeni Projesi Yeni Aşamada
30 Kasım 2023 - 15:48 - Güncelleme: 30 Kasım 2023 - 18:19

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, şirketin ÇED başvurusunu değerlendirerek "nihai" kararını açıkladı.

İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından detaylı bir şekilde incelenen proje tanıtım dosyasına göre, şirket, üretim kapasitesini yıllık 1 milyon tondan 8 milyon tona çıkarmayı planlıyor. Ancak bu kapasite artışı, Gördes Barajı havzası sınırları içinde ve içme suyu sağlama alanında endişelere neden oluyor.

Projenin çevresel etkileri ve buna bağlı olarak bölge halkının itirazları göz önüne alındığında, ÇED olumlu kararının alınması bölgedeki çevre aktivistleri ve halk arasında tartışmalara neden oldu. Şirket, buna rağmen projesine devam ederken, bakanlığın olumlu kararıyla birlikte kapasite artışının önündeki resmi engel kalkmış oldu.

Bu gelişmeler, bölgedeki çevre koruma mücadelelerini ve maden projelerine karşı toplumsal duyarlılığı bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak : Ege'de SonSöz


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum