Zimbabwe'de altın madeni çöktü, 11 madenci mahsur kaldı

Zimbabwe'deki Redwing Madenindeki zemin çökmesinin ardından 11 geçimlik maden işçisi bir yeraltı kuyusunda mahsur kaldı.

Zimbabwe'de altın madeni çöktü, 11 madenci mahsur kaldı
05 Ocak 2024 - 16:18
Zimbabve Maden Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre olay Perşembe sabahı meydana geldi ve ön değerlendirmeler, çöküşü tetiklemiş olabileceğini öne sürdü.
Redwing Madeni'nin sahibi Metallon Corporation, olayla ilgili ayrı bir doğrulama yayınladı ve mahsur kalan madencileri yüzeye geri çıkarmak için özel bir kurtarma ekibinin seferber edildiğini açıkladı.
Birçok kurtarma girişimine rağmen istikrarsız zemin koşulları operasyonun ilerlemesini engelledi; Metallon, daha fazla ilerlemeden önce kurtarma ekiplerinin güvenliğinin sağlanmasının önemini vurguladı.
Metallon Corporation şunları söyledi: "Ekip birçok kurtarma girişiminde bulundu. Ancak zemin dengesiz durumda, bu da kurtarma operasyonlarını güvensiz hale getiriyor. Ekiplerimiz, kurtarma operasyonlarının mümkün olan en kısa sürede güvenli bir şekilde ilerlemesini sağlamak için zemin koşullarını titizlikle değerlendiriyor."
Şirkete göre, madenin 2020 yılında kurumsal kurtarma kapsamına alınmasından bu yana, geçimlik madenciler Redwing'deki madencilik faaliyetlerini yetkisiz çalışmalarla yürütüyor.
Kurtarma çalışmaları devam ederken, Redwing Madeni olayı, geçimlik madencilerin karşılaştığı tehlikeleri ve bu tür operasyonlarda artırılmış güvenlik önlemleri alma zorunluluğunu net bir şekilde hatırlatıyor.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum