Zijin dünyanın en büyüğü olması beklenen Tibet bakır madenini genişletecek

Çin'in Zijin Madencilik Grubu Cuma günü yaptığı açıklamada , hükümetin onayını alarak Tibet'teki Julong bakır projesinde büyük genişlemenin ikinci aşamasına geçeceğini duyurdu.

Zijin dünyanın en büyüğü olması beklenen Tibet bakır madenini genişletecek
24 Şubat 2024 - 18:34

Zijin Mining Group, Tibet'teki Julong bakır madeni projesini genişletmeyi planladığını duyurdu. Proje genişletildiğinde, günde 350.000 tona kadar çıkabilen bir günlük kapasiteye sahip olacak ve yılda 100 milyon tonun üzerinde cevher madenciliği ve işleme hacmiyle Çin'in en büyük tek bakır operasyonu haline gelecek.

Zijin, projenin genişletilmesi için toplamda yaklaşık 17,5 milyar yuan (2,43 milyar dolar) yatırım yapmayı planlıyor. Şirket ayrıca Tibet madenindeki üretim ve kapasiteyi daha da artırmayı planlıyor. Projede üretimin üçüncü aşaması yerel yetkililer tarafından onaylandığında, Julong'un yıllık üretimi 200 milyon tona kadar çıkabilir ve bu, dünyanın en büyük tek bakır madeni olmasını sağlayabilir.

Zijin Mining Group, Çin'in en büyük altın madencisi ve bakır üreticilerinden biridir. Julong projesini 2020 yılında devraldı ve projeyi sadece 18 ay içinde çalışır duruma getirdi. Şirketin Tibet'teki diğer varlıkları arasında Zhunuo bakır madeni bulunmaktadır. Zijin Mining Group ayrıca lityum üreticisi Lakkor Resources'un çoğunluk hissedarıdır ve Tibet merkezli şirketler Yulong Copper ve Tianyuan Mining'in ikinci en büyük hissedarıdır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum