Yılmaz Özdil'den Türkiye'deki maden işgali hakkında çarpıcı ifadeler

Gazeteci Yılmaz Özdil, son konuşmasında Türkiye'nin farklı bölgelerindeki madenlerin yabancı şirketler tarafından nasıl işgal edildiğine dikkat çekti.

Yılmaz Özdil'den Türkiye'deki maden işgali hakkında çarpıcı ifadeler
19 Mayıs 2024 - 12:31
Türkiye'nin farklı bölgelerindeki madenlerin yabancı şirketler tarafından nasıl işgal edildiğine dikkat çeken Yılmaz Özdil'in ifadeleri şu şekilde:

“Konya’yı kazan Amerikalı şirket var. Balıkesir’i kazan İngiliz şirket var. Erzincan’ı kazan sadece Kanadalı değil, Avustralyalı şirket de var. Cayman Adaları, taa Karayipler’de. Kara paracıların vergi cenneti. İşte o Cayman Adalarından gelip Karadeniz’i kazan şirket var. İzmir’i kazan Kadanalı var. Mardin’i kazan İngiliz var. Uşak’ı kazan Amerikalı var. Altın, gümüş, bakır, krom, nikel bor… Ne buluyorlarsa götürüyorlar kardeşim. İtalyan, Hintli, Singapurlu, Güney Koreli şirket var abi. Türkiye’yi kazmayan yok. 120’den fazla yabancı şirket var ya. Yerli ve milli değil mi? Barbados’un haritadaki yerini Türkiye’de kaç kişi gösterebilir? Barbados’tan gelip Türkiye’yi kazan şirket var. Iraklı var, Lübnanlı var. Suudi var. Yunan şirket var ya! Cahil cühelaya böyle Lozan Antlaşması yüzünden “Madenlerimizi çıkarmamıza izin vermiyorlar.” diye inandırıyorlar. Madenlerimizi işte böyle el aleme yağmalatıyorlar. Yerli şirketleri saymıyorum. Sırf yabancı şirketlerin Türkiye’de sahip olduğu maden alanı, iki yüz bin kilometrekareye ulaştı. Türkiye topraklarının 4’te biri. Yerli ve milli öyle mi?”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum