Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nda Türkiye'den Büyük Başarı

Türkiye, doğal taş sektöründe dünyanın önde gelen fuarlarından biri olan Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'na 88 firmayla katılarak büyük bir çıkarma gerçekleştirdi.

Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nda Türkiye'den Büyük Başarı
17 Mart 2024 - 11:30
Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu üstlendiği fuar, Türk doğal taşının uluslararası alanda önemini bir kez daha ortaya koydu.

Türkiye, fuar kapsamında dünya çapındaki ithalatçılara, mimarlara, müteahhitlere ve endüstriyel tasarımcılara 150 çeşit, 650 renk zenginliğine sahip olan doğal taşları sergileyerek dikkatleri üzerine çekti. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Türk doğal taş sektörünün önemli bir oyuncusu olarak, fuarın Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Alimoğlu, küresel ekonomideki zorlu döneme rağmen Türk doğal taş sektörünün 2023 yılında yaşadığı daralmayı durdurduğunu ve 2024 yılında artışa geçmeyi başardığını ifade etti. Bu başarıda düzenlenen uluslararası pazarlama etkinliklerinin önemli bir rol oynadığını vurgulayan Alimoğlu, Türkiye'nin doğal taş ihracatında 2024 yılında hedefledikleri büyümeye doğru önemli adımlar attıklarını dile getirdi.

Xiamen Fuarı'na Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'nın da katılımıyla Türkiye Pavyonunun açılışı gerçekleştirildi. Çin'e yönelik doğal taş ihracatında eski başarılarına geri dönmeyi hedefleyen Türkiye, bu fuarla birlikte önemli adımlar atmış oldu.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı İbrahim Altınpınar, Türkiye'nin doğal taş ihracatındaki hedeflerini de açıkladı. Altınpınar, 2028 yılında Türkiye'nin doğal taş ihracatını 3-3,5 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye'nin doğal taş ihracatında Çin'in yeniden en büyük pazar konumuna yükseldiğini vurgulayan Altınpınar, Xiamen Fuarı'nın Türkiye için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Son olarak, Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin Xiamen'de tamamladığı AB Projesi'nin tanıtımının da Çince olarak gerçekleştirildiği ve Batı Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin de fuara info stand ile katıldığı belirtildi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum