Wesdome, Angus Gold'un %10,6 hissesini satın aldı

Wesdome Gold Mines (TSX:WDO), Angus Friday tarafından duyurulan bir akış ünitesi arzının katılımıyla, amiral gemisi projesi Eagle River madeninin hemen yanında yer alan Angus Gold'un (TSXV: GUS) %10,6 hissesini satın alıyor.

Wesdome, Angus Gold'un %10,6 hissesini satın aldı
21 Ocak 2024 - 19:01
Birimlerin fiyatı 0,80 C$ olarak belirleniyor ve her biri bir Angus adi hisse senedi ve hisse satın alma emrinin yarısını içeriyor. Varantların kullanım fiyatı da kapanış tarihinden itibaren 24 ay süreyle geçerli olacak şekilde 0,80 C$ olarak belirlendi.

Wesdome'un bu varantları tam olarak kullanması durumunda Angus'taki hisse sahipliği %15'e yükselecek.

Toronto merkezli altın üreticisi artık her biri sırasıyla %16,4 ve %9,9 hisseye sahip olan diğer iki Angus hissedarı Delbrook Capital Advisors ve New Gold'a (TSX:NGD) katılıyor.

Toplamda Angus'un, şirketin Ontario'daki arama faaliyetleri için kullanılacak olan yaklaşık 4,64 milyon Kanada doları tutarında brüt gelir elde etmesi bekleniyor.

Angus'un %100 sahibi olduğu Wawa, Ontario'daki Golden Sky projesi, Wesdome'un yüksek dereceli Eagle Nehri ve Mishi açık ocak altın madenlerine ev sahipliği yapan aynı yeşil taş kuşağında yer alıyor.

261 km2. Proje, 40.000 onsluk tarihi tahmini kaynağı içeren yüzeye yakın Dorset altın bölgesine ev sahipliği yapıyor. belirtilen kategoride altın (1,4 g/t altın dereceli 780.000 ton) ve 180.000 ons. Çıkarılan kategoride altın (1,2 g/t altın dereceli 4,76 milyon ton).

“Wesdome'u Angus Gold'un stratejik yatırımcısı olarak aramızda görmekten heyecan duyuyoruz. Angus CEO'su Breanne Beh bir basın bülteninde şöyle konuştu: "Altın Gökyüzü projemizi ilerletmeye devam ederken onların bölgedeki bilgi ve deneyimlerinden yararlanma yeteneğimiz paha biçilemez olacaktır."

"Bu yatırım yalnızca Golden Sky'daki arama potansiyelini doğrulamakla kalmıyor, aynı zamanda 2024 ve 2025 yılları boyunca güçlü arama programlarının yürütülmesi için mali destek sağlıyor" diye ekledi.

Angus Gold hisseleri, tahsisli satış duyurusunun ardından saat 11:30 ET itibarıyla %9,1 oranında artış gösterdi. Şirketin piyasa değeri 29,5 milyon C$ (21,9 milyon $) seviyesinde gerçekleşti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum