Vital Metals, NWT Madeninin Üretimini Çine Satmayı Kabul Etti

Kanada'nın tek nadir toprak madeni işletmecisi VitalMetals, çıkarılan malzemelerini Çinli endüstri devi Shenghe Resources'a yaklaşık 99 milyon ABD doları karşılığında satma kararı aldı.

Vital Metals, NWT Madeninin Üretimini Çine Satmayı Kabul Etti
18 Aralık 2023 - 19:36 - Güncelleme: 25 Aralık 2023 - 14:41

Şirket, Shenghe'nin bir yan kuruluşuna şirketin yüzde 49'luk hissesini devrederek gerçekleşen bu anlaşmayı duyurdu. Bu yatırım, özellikle mücadele eden Avustralya merkezli madencilik grubunun borçlarını kapatmak amacıyla yapıldı.

Bir süre önce VitalMetals, Kanada'da nadir toprak işleme tesisi kurma yan kuruluşunun madencilik faaliyetlerine odaklanmak için iflas etmesine izin vermişti. Bu anlaşma, Shenghe'nin finansal kaynaklarının yanı sıra stratejik ortağının ve hissedarının uzmanlığından yararlanmayı hedefliyor. Ancak, yapılan açıklamada vurgulandığı gibi, Shenghe'nin Nechalacho'nun gelecekteki nadir toprak üretimine dair herhangi bir tercihli hakkı bulunmuyor.

Bu işbirliği, VitalMetals'ın Çin dışında daha bağımsız bir nadir toprak tedarikçisi olma hedefine bir darbe olarak görülüyor. Çin, dünya genelinde madencilik ve kritik hammaddelerin işlenmesi konusunda büyük bir kontrol sağlayarak neredeyse tekel durumundadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum