Varlık Fonu Maden Projeleri Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Görüşüldü

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Arda Ermut, Meclis Plan-Bütçe Komisyonu’nda TVF’nin 2022 yılı denetim raporlarının görüşmesinde sunum yaptı.

Varlık Fonu Maden Projeleri Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Görüşüldü
05 Şubat 2024 - 15:31

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Arda Ermut, Meclis Plan-Bütçe Komisyonu'nda TVF'nin 2022 yılı denetim raporlarının görüşülmesinde bir sunum gerçekleştirdi. Ermut, TVF'nin 2022'de güçlü bir finansal performans sergilediğini belirterek, "TVF 2022’de net dönem kârını 19.2 kat artırdı. 11.1 milyar TL’den 225.3 milyar TL’ye çıkardı. Dolar bazında da çok önemli bir artış gerçekleşti; net dönem kârı 9.83 kat artarak 1.3 milyar dolardan 13.6 milyar dolara çıktı," ifadelerini kullandı.

Ermut, TVF'nin kurduğu Türkiye Maden A.Ş.'nin Balıkesir'in İvrindi ilçesinde keşfettiği altın rezervinin, hesaplanan kaynağın ötesinde ciddi potansiyel taşıdığını açıkladı. Türkiye Maden Sanayi ve Ticaret AŞ'nin şirket bünyesinde bulunan 26 maden ruhsatı içerisinde önceliklendirilen 4 proje sahasında çalışmaların başlatıldığını belirten Ermut, bu projelerin Balıkesir-İvrindi Akçal Altın Projesi, Kastamonu-Taşköprü Bakır Projesi, Manisa-Çatalçam Altın, Kurşun, Çinko Projesi, ve Sivas-Divriği Demir Projesi olduğunu dile getirdi.

Ermut, İvrindi ilçesinde yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye'nin son yıllardaki en önemli altın keşiflerinden birinin gerçekleştiğini ifade etti. Keşfedilen kaynağın ötesinde ciddi bir ilave potansiyel bulunduğunu vurgulayan Ermut, ekonomiye kazandırılması için fizibilite ve Çevresel Sosyal Etki Değerlendirme çalışmalarına başlandığını açıkladı. Diğer 3 projede de çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Ermut, Türkiye'nin madencilik sektöründeki potansiyelinin ortaya çıkarılması için TVF'nin projelerini kararlılıkla sürdürdüğünü ifade etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum