Uganda, nadir toprak madenciliği için İyonik lisans veriyor

Avustralya'nın İyonik Nadir Topraklar Kurumu (ASX: IXR) Perşembe günü yaptığı açıklamada, Uganda hükümetinin kendisine Doğu Afrika ülkesindeki Makuutu ağır nadir topraklar projesi için madencilik lisansı verdiğini söyledi.

Uganda, nadir toprak madenciliği için İyonik lisans veriyor
20 Ocak 2024 - 15:01
Uganda'da verilen ilk büyük ölçekli madencilik lisansı olan izin, Ionic'in tedarik zinciri ve alım tartışmalarına katılmasına olanak tanıyor. Bu aynı zamanda şirketin 2026'da ilk üretimle bu yılın sonlarında yapılması beklenen nihai yatırım kararını vermesinin de önünü açıyor.

Jinja bölgesel merkezinin yaklaşık 40 km doğusunda ve başkent Kampala'nın 120 km doğusunda yer alan Makuutu projesi altı lisanstan oluşuyor. Şirket, varlığın, açık ocak madenciliği ve yığın desorpsiyonu gibi ilkel ekstraksiyon ve işleme yöntemleri uygulanarak kolayca çıkarılabilen ağır nadir toprak oksitleri barındırdığını söyledi.

2022'de satın alınan %100 Birleşik Krallık'taki bir yan kuruluş olan Ionic Technologies International, nadir toprakların madencilik cevheri konsantrelerinden ve geri dönüştürülmüş kalıcı mıknatıslardan ayrılması ve geri kazanılmasına yönelik süreçler geliştirdi. Birim, Makuutu'da 2024'ün ilk çeyreği için üretime girecek bir tanıtım tesisiyle teknolojinin ticarileştirilmesine odaklanıyor.

Uganda Jeolojik Araştırmalar ve Maden Müdürlüğü (DGSM) daha önce projeye destek vermişti .

Genel müdür Tim Harrison yaptığı açıklamada , "Uganda'daki madencilik lisansının resmi olarak verilmesi, Makuutu Ağır Nadir Toprak projesini dünyanın en büyük ve en gelişmiş, geliştirmeye hazır ağır nadir toprak element varlıklarından biri olarak güçlendiriyor" dedi .

Harrison, "Makuutu'nun Gösteri Tesisinde ilerleme kaydedilmeye devam ediyor; bu, aynı zamanda ortaklarımızın kalifikasyonu ve doğrulaması için katma değerli, karışık nadir toprak karbonat üretimi yoluyla projenin ticarileştirilmesi riskinin ortadan kaldırılması açısından da kritik olacak" dedi.

Duyuru, şirketin Aralık ayında projenin sahibi Rwenzori Rare Metals'deki hissesini %60'tan %94'e çıkarması sonrasında geldi. Şirket ayrıca kalan %6'lık hissenin sahipleriyle de görüşmelerde bulunuyor.

Ionic Rare Earths, madenin en az 35 yıl boyunca çalışmasını ve %71 zengin mıknatıs ve ağır nadir toprak karbonat ürün sepeti üretmesini bekliyor, ancak varlığın ek konutlarla ölçeklendirme için önemli bir potansiyel sunduğunu söyledi. 

Ionic ticaretindeki hisseler A2,2¢ seviyesinde olup, şirkete 103,6 milyon A$ (68 milyon $) piyasa değeri kazandırıyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum