Tureks Turunç Madencilik kârını %60 arttırdı

Mermer, traverten ve doğal taş alanında faaliyet gösteren Tureks Turunç Madencilik, yılın ilk yarısında cirosunu 675 milyon TL’ye çıkardı.

Tureks Turunç Madencilik kârını %60 arttırdı
07 Ekim 2023 - 12:02

Tureks Turunç Madencilik, Marble Systems markasıyla yakın bir zamanda halka arz olmayı planlıyor. Şirket, 2022 yılının aynı dönemine kıyasla 2023 yılının ilk yarısında %34'lük bir satış büyümesi kaydetti. İlk yarı FAVÖK (Firma Değerine Katkıda Bulunan Faaliyetlerin Karı) tutarı 122,3 milyon TL olarak gerçekleşti. Aynı döneme göre kârını %60 artıran şirket, halka arzla sağlanacak kaynağın %40'ını işletme sermayesi ihtiyacı için kullanmayı planlıyor.

Tureks Turunç Madencilik, Afyonkarahisar, Burdur, Balıkesir, Sivas, Konya ve Bursa gibi şehirlerde maden ocaklarına sahip bir şirkettir. Üretiminin %95'ini ihraç ederken, %5'ini iç piyasada işlenmiş olarak satışa sunuyor.

Marble Systems'ın halka arz çalışmaları hızla devam ediyor ve SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) onayını bekliyor. Tureks Turunç Madencilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Turunç, halka arz gelirinin %40'ını işletme sermayesi ihtiyacına, %30'unu kapasite artırıcı makine ve teknoloji yatırımlarına, ve enerji maliyetlerini azaltıcı yatırımlara, %30'unu ise finansal giderlerin azaltılmasına yönlendireceklerini belirtti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum