Trabzon'da Çıkarılmak İstenen Altın Madenine Tepki Dinmiyor!

Kürem-Der Genel Başkanı Orman Yüksek Mühendisi Faruk Çebi, Araklı’dan çıkarılması planlanan altın madenine tepki gösterdi. KÜREMDER Başkanı Çebi, “Ekosistemi aşırı tahrip edilmiş o topraklar bu kötülüğü kaldıramaz.” dedi.

Trabzon'da Çıkarılmak İstenen Altın Madenine Tepki Dinmiyor!
25 Mart 2024 - 19:01

Trabzon’un Araklı ilçesinde yapılması planlanan madencilik faaliyeti tepki topluyor. 

Araklı Pazarcık Yaylası ile Araklı Yeşilyurt Yılantaş Yaylası’nda altın madeni çıkarılması için ruhsat aşamasına geçildiği ileri sürülürken, yaşanan gelişmelere Küresel Isınmayla Mücadele Derneği (KÜREM-DER) Genel Başkanı Faruk Çebi tepki gösterdi. Başkan Çebi, “Doğup büyüdüğüm toprakların Araklı Bahçecik Mahallesi altın madeni üretimine açılacağı konuşuluyor.

Umarım, doğru değildir. Yaşanmış büyük acılardan hiç ders çıkarılmayıp,sadece Araklı-Karadere Havzasının değil, tüm Doğu Karadeniz’in de yaşamına can suyu olan toprakların altın madeni işletmeciliğine açılması asla telafisi mümkün olamayacak çok daha büyük acılara neden olabileceği tartışılmaz bilimsel bir gerçektir.” değerlendirmelerinde bulundu.Trabzon’da Çıkarılmak İstenen Altın Madenine Tepki Dinmiyor!

Trabzon’daki Açılacak Maden İçin Yetkililere Çağrıda Bulundu

Bölgenin ekosistemine zarar verildiğini ve yeniden müdahalede bulunulmaması gerektiğini savunan Başkan Faruk Çebi, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Yapılacak madencilik göz göre göre o topraklara ve o toprakların can suyu olduğu tüm yaşama yapılabilecek dünyanın en büyük kötülüğüdür. Yöre şartlarıyla uyuşmayan uygulamalarla ekosistemi aşırı tahrip edilmiş o topraklar bu kötülüğü kaldıramaz. Değil savunulması ya da tartışılması, dile alınabilecek hiçbir yanı yoktur. Yetkililerden açıklama bekliyoruz.” çağrısında bulundu.

Gune Bakis


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum