Trabzon Araklı'daki Gece Yarısı Maden Çıkarmasına Tepki Çığ Gibi

Trabzon'un Araklı ilçesinde gece yarısı operasyonuyla ve jandarma gücüyle madencilik şirketine ait iş makinaları Bahçecik-Erikli Mahallesi'ndeki maden sahasına sokuldu. Yaşanan gelişmelere siyaset camiasının yanı sıra sivil toplum örgütlerinden de tepki sesleri yükselmeye başladı.

Trabzon Araklı'daki Gece Yarısı Maden Çıkarmasına Tepki Çığ Gibi
21 Ekim 2024 - 17:28

Trabzon'un Araklı ilçesinde gece yarısı operasyonuyla ve jandarma gücüyle madencilik şirketine ait iş makinaları Bahçecik-Erikli Mahallesi'ndeki maden sahasına girdi. Yaşanan gelişmelere siyaset camiasının yanı sıra sivil toplum örgütlerinden de tepki geldi.

Trabzon Araklı'daki Gece Yarısı Maden Çıkarmasına Tepki Çığ Gibi

 

CHP Trabzon Valiliği ve Araklı Kaymakamlığına Çağrı Yaptı

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez dün gece yarısı yaşanan gelişmeler üzerine, "Bu gece Araklı’da Erikli ve Bahçecik yaylalarına Jandarma eşliğinde çıkarılan maden arama makinelerinin indirilmesine Araklı halkı asla izin vermeyecek! Sn. Trabzon Valisi ve Sn. Araklı kaymakamına sesleniyorum: Jandarma ile Araklı halkını karşı karşıya getirmeyin, derhal Jandarma ekiplerini geri çekin." çağrısında bulundu. 

 

Araklı Halkı Devletle Karşı Karşıya Getirilmemeli

KÜREM-DER Genel Başkanı Faruk Çebi ise, "Gece yarısı operasyonuyla ve Jandarma gücüyle madencilik şirketine ait iş makinalarının Araklı, Bahçecik-Erikli Mahallesi maden sahasına sokulması, o toprakları vazgeçilemez vatan parçası bilen ve madencilikle yitip gitmesine vicdanı razı olmayan insanların bilimsel ve hukuksal verilerle ikna edilmesi yerine kamu gücüyle sindirilmesi ve canından çok sevdiği devletiyle karşı karşıya getirilmesi asla kabul edilemez bir durumdur. Tüm yetkilileri konuyla ilgili doğrudan inisiyatif almaya davet ediyorum." açıklamasında bulundu. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum