Tosçelikten Uluslararası anlaşma

Tosyalı Holding'in şirketlerinden Tosçelik Spiral Boru, Romanya Transgaz idaresine ait, Karadeniz Sahil-Podișor Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin çelik boru tedarikçisi oldu.

Tosçelikten Uluslararası anlaşma
09 Eylül 2023 - 16:17

Tosçelik Spiral Boru, Romanya'nın gaz iletim hatlarının yapım ve işletmesinden sorumlu kamu şirketi Transgaz'ın Karadeniz Sahil-Podișor Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin çelik boru tedarikçisi olarak seçildi. Bu proje kapsamında Tosçelik Spiral Boru, ISO 3183 PSL2 üretim standardına ve L415NE PSL2 çelik kalitesine sahip, 813-1219 mm çap aralığında toplam 102 bin ton çelik boruyu bir yıllık süre içerisinde teslim edecek.

Karadeniz Sahil-Podișor Gaz Boru Hattı, Romanya'nın Güneydoğu bölgesinde konumlanmıştır ve güzergahı güneydoğudan batıya doğru ilerleyerek Romanya'nın Köstence, Călăraşi ve Giurgiu ilçelerinden geçmektedir. Projenin önemli bir özelliği, yıllık 12 milyar metreküpü aşan kapasiteye sahip olmasıdır. Bu gaz hattı sayesinde Romanya'daki tüketimin yaklaşık yüzde 45'i karşılanacak.

Ayrıca, Karadeniz Sahil-Podișor Gaz Boru Hattı'nın BRUA Gaz Boru Hattı ile Podisor'da birleşmesi planlanmaktadır. Bu birleşme sayesinde enerji taşımacılığı daha da etkin hale getirilerek bölgedeki enerji altyapısının güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu proje, enerji tüketimine önemli katkılarda bulunacak ve bölgedeki enerji güvenliğini artıracaktır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum