TOBB'un girişimci kadınları ödüllerine kavuştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde gerçekleştirilen, Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması Ödül Töreni, bugün TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleşti.

TOBB'un girişimci kadınları ödüllerine kavuştu
20 Kasım 2023 - 16:27

ANKARA (İGFA) – 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü kapsamında düzenlenen ödül töreninde  açılış konuşmasını, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu gerçekleştirdi. 

Düzenlenen törende konuşan Hisarcıklıoğlu, günün anlam ve önemine değinerek, “Ülkemizdeki kadınların ve genç kızların girişimciliğe özendirilmesi için önce TOBB Kadın GirişimcilerKurulumuzu kurmuştuk.2009 yılında da gençlerimizin girişimciliğe özendirilmesi amacıyla TOBB Genç Girişimciler Kurulumuzu kurduk.Kurullarımız bugün bu coğrafyanın en büyük, en kapsamlı ve en yetkin girişimcilik ‘network’u haline geldi. Dünyadaki oda camiasında da bir marka olma konumuna ulaştı. 

Ülkemizde ve farklı ülkelerde iş dünyası kuruluşları da, sizleri örnek aldı.Kurullarımız geçtiğimiz dönemi çok aktif geçirdi.Adeta birer proje fabrikası haline geldi” dedi.

81 il ve 160 ilçedeki Kadın ve Genç Girişimci Kurullarımız, girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla sahada olduklarını belirten Hisarcıklıoğlu,“Dijital ve yeşil dönüşümden yapay zekaya, e-ticaret ve e-ihracattan blok zincir teknolojisine birçok alanda, eğitim ve danışmanlık hizmetleri verdi.Kurul üyelerimiz, gençlere ve kadınlara rol model oldu. Mentorlük yaparak girişimcilik serüvenlerine rehberlik etti.İl ve ilçelerde düzenledikleri etkinlikle, girişimciliği özendirdi ve girişimcilerimize destek sağladı.

Ülkemizin ve dünyanın en büyük şirketleriyle, ortak projeler geliştirdi. Anadolu’nun dört bir köşesinde Oda ve Borsalarımız himayesindeki fiziki girişimcilik merkezlerinde, girişimcilerimizi misafir etti, yeni insanlarla tanışma fırsatı sundu, işlerini kurmalarına yardımcı oldu.

Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu’nun geldiği noktayı, sizlerin neler başardığınızı, nereden nereye geldiğinizi görüyor ve hepinizle iftihar ediyorum.Kurullarımız, asrın en büyük deprem felaketinde de, büyük bir dayanışma ve seferberlik örneği gösterdiler.Depremzedelerin yardımına koştunuz, onların yanında durdunuz.Bu vesileyle hepinize gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Nurten Hanım, çalışkanlığıyla ve vizyonuyla, Kurulumuzun çıtasını her geçen gün artırdı, müthiş enerjisiyle herkese örnek oldu” diye konuştu.  

Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasının ardından ödül kazanan girişimci kadınlara ödüller takdim edildi.

Ödül alan şirketler

I-Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket

1.Gürmen Giyim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 

2.Halsan Halı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

3.Trakya Özel Sağlık Tesisleri Anonim Şirketi

II- Girişimci Kadın Gücü

•*En Çevre Dostu Kadın Girişimci *

Burpol Polimer Plastik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi

•En Çok Dijitalleşen Kadın Girişimci

Elman Otomasyon Sistemleri Elektrik Elektronik Mühendislik Bilişim Restoran Tarım Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

•İhracatını En Çok Artıran Kadın Girişimci

Miktar: Ak Celep Pamuk Gıda Tarım Ürünleri Tekstil ve Turizm Sanayi Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi

Oran: Umdasch Madosan Raf Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

•En Hızlı Büyüyen Kadın Girişimci 

1.Asya Entegre Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

2.Patiswiss Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 

3.Batı Plus Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

4.Harga İnşaat Turizm Ltd. Şti.

5.Bade Kumaş Tekstil Konfeksiyon Turizm İç ve Dış Ticaret Sanayi Anonim Şirketi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum