'TENMAK Enerji Çalıştayı' Zonguldak'ta Gerçekleştirildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 'TENMAK Enerji Çalıştayı', Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

'TENMAK Enerji Çalıştayı' Zonguldak'ta Gerçekleştirildi
27 Kasım 2023 - 14:50 - Güncelleme: 27 Kasım 2023 - 18:05

Etkinliğe, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, TENMAK Başkan Vekili Prof. Dr. Uğur Çevik, TENMAK Başkan Yardımcısı Kadim Budak, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Muharrem Kiraz, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Demir, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, TENMAK yetkilileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmalarında TENMAK Başkan Vekili Prof. Dr. Uğur Çevik, TENMAK'ın 1956 yılına dayanan köklü bir kurum olduğunu ve enerji, nükleer ve maden alanlarında araştırma geliştirme faaliyetleri yaptığını belirtti. Rektör Özölçer ise üniversitenin enerji ile ilgili araştırmalara öncelik verdiğini ve küresel enerji politikalarındaki değişikliklerin yeni politikalar geliştirmeyi gerektirdiğini ifade etti.

Etkinlik kapsamında yapılan sunumlarda, enerji politikaları, uluslararası iş birlikleri, TENMAK destekleri ve çağrıları, nükleer enerji faaliyetleri, Bor Araştırma Enstitüsü AR-GE faaliyetleri, nadir toprak elementleri, temiz enerji araştırmaları ve genel enerji araştırmaları gibi konular ele alındı. Çalıştay, teşekkür belgeleri ve plaket takdimi ile sona erdi.

Kapanış konuşmalarında TENMAK Başkan Vekili Prof. Dr. Uğur Çevik, verimli bir çalıştay gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'ne teşekkür etti. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, katılımdan memnuniyet duyduğunu belirterek, çalıştayın düzenlenmesine emeği geçenlere teşekkür etti. ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ise çalıştayın faydalı olduğunu vurgulayarak, üniversiteler ve devlet kurumlarının iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Çalıştay, 'Enstitü İş Birlikleri Çalıştayı' ile devam etti ve kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum