Teknoloji Devi Metso Outotec'ten, Eldorado'ya Teknolojik Destek

Eldorado'nun ülkenin kuzeyindeki Hellas Gold Skouries bakır-altın yoğunlaştırıcı projesinde, dünya çapında bilinen teknoloji şirketi Metso Outotec tarafından geliştirilen Planet Positive Larox FFP3512 filtreleri kullanılacak. Bu önemli proje kapsamında, filtrelerin mühendislik, üretim, ve tedarik süreçlerini sağlayacak olan Metso Outotec aynı zamanda kurulum ve devreye alma danışmanlığı hizmetleri de sunacak.

Teknoloji Devi Metso Outotec'ten, Eldorado'ya Teknolojik Destek
11 Aralık 2023 - 10:43

Larox filtreleri, hızlı açılan filtre presi, membran teknolojisi ve yüksek performanslı kenar çubuğu tasarımı ile birlikte tam otomatik bir sistem sunuyor. Bu özellikler, düşük işletme maliyetleriyle sürdürülebilir yüksek hacimli atık susuzlaştırma sağlamaktadır. Metso Outotec, ayrıca bu teknolojinin projenin yaşam döngüsü maliyetlerini önemli ölçüde düşürdüğünü belirtiyor.

Eldorado Projeler ve Dönüşümden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Brock Gill, Skouries projesinin atık yönetimi için kuru yığın atık barajını kullanarak daha az yer gerektiren, su tüketimini azaltan ve proses suyunun geri kazanımını maksimize eden bir strateji benimsediğini belirtti.

Metso Outotec, daha önce Skouries projesine öğütme, yüzdürme, yoğunlaştırma ve otomasyon teknolojileri sağlamıştı. Bu yeni siparişin değeri 14 milyon Euro (13,8 milyon ABD Doları) olarak açıklandı.

Skouries projesinin 20 yıllık maden ömrü boyunca 67 milyon pound bakır cevheri üretmesi bekleniyor. Eldorado, Aralık 2021'de yapılan bir fizibilite çalışmasında, ilk beş yıl için ortalama yıllık altın üretiminin 182.000 ons altın olacağını tahmin etmişti. Bu proje, sürdürülebilir teknoloji kullanımı ve atık yönetimi konusunda sektöre öncülük eden bir işbirliği olarak dikkat çekiyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum