Teck 2023'te bakır ve çinko hedefini kaçırırken, kömür üretimi arttırdı

Kanadalı madencilik şirketi Teck Resources, 2023 yılında bakır ve çinko üretim hedeflerini karşılamada zorlanırken, kömür üretiminde ise artış kaydetti. Şirket, kömür talebindeki artışın etkisiyle 2023 yılı için belirlenen kömür üretim hedefini aştı.

Teck 2023'te bakır ve çinko hedefini kaçırırken, kömür üretimi arttırdı
17 Ocak 2024 - 21:28

Teck Resources, bakır üretiminde ve çinko üretiminde 2023 hedeflerini karşılamada zorlanarak, kömür üretimindeki artışın şirketi dengelediğini açıkladı. Şirketin CEO'su Don Lindsay, dünya genelindeki ekonomik belirsizliklere ve enerji talebindeki değişikliklere bağlı olarak, kömür sektöründeki güçlü talebin önemli bir faktör olduğunu belirtti.

Lindsay, kömürün enerji üretimindeki rolünün devam ettiğini ve talep üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu ifade ederek, aynı zamanda çevre dostu teknolojilere geçişin önemine vurgu yaptı. Teck Resources, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda çeşitli projeler üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

Şirket, küresel ekonomik koşulların etkisiyle 2023 yılında bakır ve çinko üretiminde zorlanabileceğini ancak kömür üretimindeki artışın şirketi dengede tuttuğunu belirtti. Teck, ileriye dönük stratejilerini, enerji geçişine uyum sağlamak ve çevresel sürdürülebilirliği desteklemek üzerine odaklamış durumda.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum