Taşı toprağı petrol! Şırnak'ın altı rezerv kaynıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “enerjide tam bağımsızlık” mottosu meyvelerini vermeye devam ediyor. Son olarak terörden arındırılan Şırnak’ın Uludere ilçesindeki sınır köylerinde adeta petrol ve kömür fışkırıyor. 

Taşı toprağı petrol! Şırnak'ın altı rezerv kaynıyor
28 Şubat 2024 - 10:33

Şiddetli terör çatışmalarının yaşandığı bölgeler yerini huzur ve güvene bıraktı. Öte yandan bölgede başlatılan yer altı kaynağı arama çalışmaları Şırnak’ın ve Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlamaya başladı. 

CUDİ VE GABAR ENERJİ KAYNAĞI OLDU

Peş peşe gelen keşifler Türkiye’nin yüzünü güldürürken Gabar ve Cudi Dağları, enerji kaynağı alanına döndü. Gabar’da günlük petrol üretimini 35 bin varile ulaştırdı.

 

ULUDERE’NİN DAĞLARINDA KÖMÜR VE ÇİNKO 

Gabar’ın yanı sıra Şırnak’ın Uludere ilçesindeki yüksek rakımlı dağlarda kömür ve çinko çıkıyor. Yöre halkı çıkarılan kömürlerin satılması için Hakkari-Şırnak kara yolu kenarında kömür yığını oluşturuyor.

 

EKONOMİYE DEV KATKI

Konuya ilişkin açıklama yapan Gülyazı köyü muhtarı Mesut Güney, pazarlama ve paketleme fabrikaları açılması halinde binlerce gencin memleketinde iş imkanına kavuşacağını söyledi.

Sözlerine devam eden Güney, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde her yerde kömür çıkarıltıldığını belirterek, “Bazı iş adamı arkadaşımız maden yataklarını çıkarıyor ancak çok yetersiz kalıyor. Kendi ruhsatlarında kömür çıkarıp pazarlamaya çalışıyor. Devlet teşvikleri olursa burada çok güzel bir iş olur.” dedi.

 

“Pazarlama ve paketleme olursa çok iyi olacaktır.” diyen Güney, “Ekonomik olarak dışarıdaki gençlerimiz memleketlerinde çalışmış olacak. Ülkemizde yer altından çıkarılan kömürler burada kepçelerle çıkarılıyor” şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum