Suudi madencilik şirketi Maaden yeni altın yatakları buldu

Suudi Arabistan merkezli madencilik şirketi Maaden, mevcut Mansourah Massarah altın madeninin güneyinde bir dizi yeni altın yatağı keşfettiğini duyurdu.

Suudi madencilik şirketi Maaden yeni altın yatakları buldu
29 Aralık 2023 - 15:28

Şirket, keşfedilen yatakların bölgedeki altın madenciliğinin genişletilme potansiyeline işaret ettiğini belirtti.

Maaden'in yaptığı açıklamaya göre, Mansourah Massarah çevresinde 100 kilometrelik bir şerit boyunca bulunan altın yatakları, 2022'de başlatılan bir keşif programının bir parçası olarak ortaya çıktı. Yapılan sondajlarda, Mansourah Massarah'dan 400 metre uzakta, ton başına 10,4 gram (g/t) ve 20,6 g/t altın içeren yüksek dereceli altın yatakları tespit edildi.

Bu sonuçlar ışığında Maaden, Mansourah Massarah çevresinde planlanan sondaj faaliyetlerini 2024 yılında agresif bir şekilde artırmayı planlıyor. Şirketin CEO'su Robert Wilt, ekim ayında yaptığı açıklamada, altın ve fosfat üretimini ikiye katlama hedefleri olduğunu belirtmişti.

Mansourah Massarah'ın 2023 yıl sonu itibarıyla neredeyse yedi milyon ons altın kaynağı ve yılda 250.000 ons tabela üretim kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor. Maaden, Suudi Arabistan'ın en büyük madencilik şirketi olarak öne çıkarken, Körfez'deki en büyük madenci konumunda bulunuyor.

Suudi Arabistan, Veliaht Prens Muhammed Bin Salman'ın liderliğindeki Vizyon 2030 programı çerçevesinde petrol bağımlılığını azaltma çabalarının bir parçası olarak madencilik sektöründeki faaliyetleri artırmaya devam ediyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum