Suudi Arabistan, Emtia Alım-Satım Platformu İçin Çalışmalara Başladı

Suudi Arabistan, ülkenin maden kaynaklarını daha etkili bir şekilde değerlendirmek amacıyla grafit ve nadir toprak elementleri gibi batarya üretimi malzemelerini kapsayan yeni bir emtia alım-satım platformu kurma potansiyelini araştırıyor.

Suudi Arabistan, Emtia Alım-Satım Platformu İçin Çalışmalara Başladı
04 Aralık 2023 - 10:43

Suudi Arabistan'ın Sanayi ile Maden Kaynaklarından Sorumlu Bakan Yardımcısı Halid bin Salih El Mudaifer, Reuters Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, bu platformun, ülkenin kullanılmayan maden kaynaklarını çıkarırken aynı zamanda denizaşırı varlıklara yatırım yapmayı içeren Riyad'ın petrole bağımlı olmayan bir ekonomi kurma çabalarının bir parçası olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan, yaklaşık 1,33 trilyon ABD Doları değerindeki maden kaynaklarını içeren çeşitli elementlere odaklanarak, bakır, lityum, fosfat ve altın gibi kaynakları çıkarmayı hedefliyor. Bu çabalar, ülkenin enerji bağımsızlığını artırmayı, ekonomiyi çeşitlendirmeyi ve sürdürülebilir enerji alanında küresel bir oyuncu olmayı amaçlıyor.

Bakan Yardımcısı Mudaifer, "Madencilik merkezi bir ülke olmanız için her şeye sahip olmanız gerekiyor, bu yüzden, günümüzde etkili bir alım-satım borsası yoluyla fiyat bulma mekanizması olmadığından grafit, nadir toprak elementleri, lityum, kobalt, dahası nikel için gelecekte kurulacak bir mineral alım-satım-borsası üzerinde çalışıyoruz." dedi.

Bu platformun kurulmasıyla, Suudi Arabistan'ın maden endüstrisi, uluslararası alanda daha şeffaf ve rekabetçi bir şekilde faaliyet gösterebilecek ve ülkenin ekonomik çeşitlendirme hedeflerine katkıda bulunabilecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum