Sürücülere Müjde! Benzinden Sonra Motorine de İndirim Geliyor

Akaryakıt fiyatlarında devam eden dalgalanmalar sonucunda, motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 2 lira 92 kuruşluk bir indirim yapılacak

Sürücülere Müjde! Benzinden Sonra Motorine de İndirim Geliyor
07 Ekim 2023 - 09:50 - Güncelleme: 07 Ekim 2023 - 09:50

İndirim sonrasında motorinin litresi İstanbul'da 37 lira 28 kuruşa, Ankara'da 37 lira 85 kuruşa, İzmir'de ise 38 lira 5 kuruşa düşecek.

Son dönemde döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve petrol fiyatlarındaki değişimler, akaryakıt fiyatlarını sürekli olarak etkiliyor. Dün benzine yapılan 2 lira 10 kuruş indirimin ardından, motorine bu gece yarısından itibaren 2 lira 92 kuruşluk bir indirim daha gelecek.

Yakıt fiyatlarındaki bu düşüşler, sürücüler için bir nebze olsun rahatlama sağlayacak. Ancak son aylarda üst üste gelen zamlar nedeniyle akaryakıt fiyatları önemli bir artış göstermişti. Mayıs ayındaki seçimler öncesinde benzinin litresi 19 lira seviyelerindeyken, motorin litre fiyatı ise 18 lira civarındaydı. Ancak 4 ay içinde akaryakıt fiyatları yüzde 100'ün üzerinde artış gösterdi.

Akaryakıt fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle hesaplanıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belirleniyor. Bu hesaplamalar sonucunda dağıtım firmaları, akaryakıt fiyatlarını belli bir rekabet ve serbesti çerçevesinde belirliyorlar.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum