Sun Peak, Etiyopya'nın çatışmalarla dolu bölgesinde çalışmalarına devam edecek

Kanadalı genç madenci Sun Peak Metals'in hisseleri, Etiyopya'daki Shire projesinde arama faaliyetlerine devam etmeye hazır olduğunu duyurmasının ardından Çarşamba günü yaklaşık üç yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

Sun Peak, Etiyopya'nın çatışmalarla dolu bölgesinde çalışmalarına devam edecek
09 Şubat 2024 - 09:30
Amiral gemisi bakır-altın projesi, Tigray Bölgesi'nde çıkan iç savaşın ardından Kasım 2020'den bu yana askıya alındı; bu durum şirketin projeyi oluşturan dört arama ruhsatı için de mücbir sebep ilan etmesine neden oldu.

Bu ruhsatlar (Nefasit, Adi Dairo, Terer ve Meli) birlikte yaklaşık 900 kilometrekarelik bir alanı kapsıyor. Etiyopya'nın kuzeyindeki olası Arap Nubian Kalkanı'nın görünümü. Ruhsatlı alanlar hem Bisha madeni (Zijin Madencilik) hem de Eritre'nin kuzeyindeki Asmara projeleri ile aynı jeolojik ortamda yer almaktadır.

Çarşamba günkü basın açıklamasında Sun Peak, 2024'ün ilk yarısında bu lisanslardan üçünde (Nefasit, Terer ve Meli) araştırmaya yeniden başlayacağını söyledi. Önerilen çalışma, şirket tarafından daha önce geliştirilen birden fazla bakır-altın VMS hedefini test etmek için sondaj yapmayı içeriyor.

Geriye kalan lisans (Adi Dairo) ve 550 kilometrekarelik alanı kapsayan iki lisans. Raporda, çatışmadan önce başvurulan ülkeler (Adi Mendi ve Wokemba) için mücbir sebep tedbirlerinin ileri bir tarihte kaldırılmasının beklendiği belirtildi.

Sun Peak CEO'su Greg Davis yaptığı açıklamada, "Tigray bölgesinin yeniden barışçıl ve istikrarlı olmasından çok mutluyuz" dedi. "Addis Ababa ve Shire merkezli Etiyopyalı ekibimiz keşif faaliyetlerine dönüş için hazır ve destekleyici. Çok sayıda hükümet ve sivil toplum kuruluşu bölgeye yeniden girmeyi destekliyor. Ülke içi teknik ekibimizi bir arada tutmak için çok çalıştık ve ekibimizin dayanıklılığı ve şirkete olan bağlılığıyla gurur duyuyoruz."

Şirket, ruhsatlı alanda ve gerçekleştirilecek arama sondajı işinin türü için düşük risk seviyelerini doğrulayan kapsamlı bir güvenlik ve güvenlik değerlendirmesini yakın zamanda tamamladığını belirtti.

Finansman konusunda Sun Peak, şu anda yaklaşık 6,4 milyon C$ nakite sahip olduğunu, dolayısıyla planlanan sondaj programları için kısa vadeli finansmana gerek olmadığını söyledi.

Saat 15:30 itibarıyla Sun Peak Metals hisseleri %50,3 artışla adet başına 0,50 Kanada Doları seviyesinde işlem gördü; bu, 52 haftanın en yüksek seviyesi ve 2021 başından bu yana en yüksek seviye. Bu, şirkete 42,5 milyon Kanada Doları piyasa değeri sağlıyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum