Smart ve Green Seri Ürün serileriyle ,Epiroc Sürdürülebilir Madenciliğe

Bataryalı-elektrikli araç teslimatlarını hızlandırmasıyla birlikte sahada, üretkenliğini artıran Epiroc, CO2 emisyonlarının azaltılmasında ve müşteri memnuniyeti konularında çok iyi sonuçlar almaya başladı.

Smart ve Green Seri Ürün serileriyle ,Epiroc Sürdürülebilir Madenciliğe
05 Eylül 2023 - 11:25

Epiroc, yeraltı bataryalı-elektrikli ürün yelpazesini Smart ve Green markaları altında yeniden adlandırarak sıfır emisyon teknolojisi ve otomasyonu öne çıkarıyor. Aynı zamanda, filosunu diğer potansiyel sıfır emisyonlu teknolojileri içerecek şekilde genişletiyor. Bu elektrikli makineler, Epiroc'un Makine Kontrol Sistemi olan RCS ile donatılıyor, bu da otomasyon ve uzaktan kontrol gibi akıllı işlevselliklere olanak tanır.

Epiroc, bu değişikliklerle çevre dostu madencilik ekipmanlarını teşvik etmek ve CO2 emisyonlarını azaltmak için önemli adımlar atmaktadır. Ayrıca, fosil yakıt kullanımını azaltarak sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmayı amaçlamaktadır.

Epiroc, bu adımları atarken aynı zamanda fosilsiz enerji kaynaklarına geçişin madencilik sektöründe önemini vurgulamaktadır. Epiroc'un elektrikli serisinde kullanılan bataryalar, çevre dostu piller üretmeye odaklanmış olan Northvolt şirketi ile geliştirilmektedir. Bu piller, yüksek enerji yoğunluğuna sahiptir ve uluslararası standartlarla onaylanmış bir güvenlik sistemi ile donatılmıştır.

Epiroc ayrıca, çelik üretiminde fosilsiz çeliği kullanmak için İsveçli çelik üreticisi SSAB ile ortaklık kurarak CO2 emisyonlarını azaltmayı hedeflemektedir. Bu ortaklık, Epiroc'un 2030 sürdürülebilirlik hedeflerini desteklemektedir.

Sonuç olarak, Epiroc, sürdürülebilirlik hedeflerine adım adım ilerliyor ve çevre dostu madencilik ekipmanlarına odaklanarak CO2 emisyonlarını azaltma taahhüdünü sürdürüyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum