Şırnak'ta Yer Altı Kaynaklarından Kömür Çıkarılıyor

Şırnak'ın Uludere ilçesinde terörden arındırılan sınır köylerinde, yer altı kaynaklarından kömür çıkarılarak bölge ekonomisine ve ülke ekonomisine katkı sağlanıyor.

Şırnak'ta Yer Altı Kaynaklarından Kömür Çıkarılıyor
26 Şubat 2024 - 17:30

Kuzey Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Uludere ilçesindeki yüksek rakımlı dağlarda çıkan kömür ve çinko, yöre halkının satış için oluşturduğu kömür yığınlarıyla hem bölge halkına istihdam hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Kömür Çıkartma ve Pazarlama: Terörden arındırılan bölgelerde çıkarılan kömürler, Hakkari-Şırnak kara yolu kenarında biriktirilerek ülkenin dört bir yanına gönderiliyor. 1., 2. ve 3. kalitede olan kömürler, bölge ekonomisinin yanı sıra ülkenin enerji ihtiyacına da hizmet ediyor. Ancak, işletme sahipleri çıkardıkları kömürleri değerinde satamadıkları için yetkililere seslenerek işletme fabrikalarının açılmasını talep ediyor.

İş İmkanları ve Ekonomik Katkı: Gülyazı köyü muhtarı Mesut Güney, pazarlama ve paketleme fabrikalarının açılması durumunda binlerce gencin iş imkanına kavuşacağını vurguluyor. Kendi ruhsatlarıyla çıkartılan kömürlerin, ekonomik teşviklerle desteklenmesi halinde daha etkili bir şekilde pazarlanabileceğini belirten Güney, bu durumun hem bölge halkına hem de ülke gençliğine istihdam sağlayarak ekonomik katkı sunacağını dile getiriyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum