Şenlikte maden karşıtlığı sesi yükseldi: Madene karşı mücadelemiz devam edecek

Ordu Alankent Soğluk Obası’nda düzenlenen şenlikte halk Perşembe Yaylası’nı yok edecek maden arama çalışmalarına karşı broşür dağıtıp imza topladı.

Şenlikte maden karşıtlığı sesi yükseldi: Madene karşı mücadelemiz devam edecek
05 Ağustos 2024 - 12:29

Ordu’nun Kabataş ilçesi Alankent Soğluk Obası’nda yapılan şenlikte halk Perşembe Yaylasını yok edecek maden arama çalışmaları protesto etti.

Aybastı ve Korgan ilçelerini kapsayan maden arama çalışmalarına halkın tepkisi sürüyor.  Daha önce Aybastı’da basın açıklamaları ve bildiri dağıtımıyla tepkiler dile getirilmiş, Ordu Çevre Derneği ve Türkiye Ormancılar Derneği bilim insanlarını getirerek incelemeler yapılmıştı.

Kabataş Alankent Soğuluk Obası’nda yapılan geleneksel şenlikte Aybastılılar seslerini duyurmaya çalıştı. Broşür dağıtıp imza toplayan Aybastılılar, “madene hayır” sesi yükseltiliyor.

Broşür dağıtımı ve imza toplama çalışmalarına katılan Sırrı Yumbul, “Aybastı ve Korgan ilçelerini kapsayan ve doğa harikası Perşembe Yaylası’nı da yok edecek olan maden çalışmasını istemiyoruz. Birçok kez tepkimizi gösterdik. Kamuoyu yaratmak, tepkimizin görünür olmasını sağlamak için Kabataş ilçemizin Alankent Soğluk Obası’nda yapılan şenlikte de broşür dağıttık, maden istemiyoruz diye hazırladığımız imza metnine imza topladık. Madene karşı mücadelemiz devam edecek” dedi.

İmza kampanyasına ilginin olumlu olduğunu belirten Yumbul, “Bilgilendirme çalışmamız yanında maden istemediğimizi imzalarla da pekiştirmek istedik. Hazırladığımız imza metnine Aybastı, Kabataş, Gürgentepe, Çamaş, Altınordu belediye başkanlarının da imzalarını aldık. Takipçisi olacağız. Şu an madene karşı duyarlılık yüksek. Hem hukuki hem de fiili mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum