Seabridge Gold, KSM çevre iznini uzatmak için başvuruda bulundu

Seabridge Gold (TSX: SEA) (NYSE:SA), Britanya Kolumbiyası'nın Altın Üçgeni'ndeki KSM bakır-altın projesine yönelik çevre izninin, sona erme tarihinden sonra da yürürlükte kalmasını sağlamak için adımlar attı.

Seabridge Gold, KSM çevre iznini uzatmak için başvuruda bulundu
20 Ocak 2024 - 21:01
Çarşamba günü, tamamına sahip olduğu yan kuruluşu KSM Madencilik, BC Çevre Değerlendirme Ofisi'ne ' büyük ölçüde başlamış' statüsü için başvurdu; bu durum onaylandığı takdirde, KSM'nin çevresel değerlendirme sertifikasını (EAC) projenin ömrü boyunca geçerli kılacak ve en büyük altın sıralamasında yer alacak. Dünyadaki proje .

BC Çevresel Değerlendirme Yasası, bir projenin sertifikada belirtilen son tarihe kadar büyük ölçüde başlatılmaması durumunda EAC'nin süresinin dolacağını öngörmektedir. KSM'nin durumunda son tarih 29 Temmuz 2026'dır.

Ancak eyaletin Çevre ve İklim Değişikliği Strateji Bakanı bir projenin bu son tarihten önce 'büyük ölçüde başlatıldığını' belirleyebilir ve bu durumda EAC bu tarihten sonra da yürürlükte kalacaktır.

Bir projenin esas itibarıyla başlatılıp başlatılmadığını belirlerken bakan, projeye özel olarak, atamayı garanti altına alacak yeterli kalıcı yerinde fiziksel iyileştirmelerin tamamlanıp tamamlanmadığını değerlendirir. 'Büyük ölçüde başlatılmış' olarak tanımlanan BC madencilik projelerine örnek olarak Galore Creek, Kemess ve Kitsault verilebilir.

Başvurumuzun incelenmesi konusunda BC EAO ve First Nations ile birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Seabridge CEO'su Rudi Fronk bir basın açıklamasında, KSM sahasında yaptığımız kalıcı fiziksel iyileştirmeler gerçekten etkileyici" dedi.

"Üç yıl önce erken inşaat programımızı başlattığımızdan bu yana, yalnızca kağıt üzerinde var olan bir maden geliştirme projesi, yollar ve köprüler, personelimiz için kalıcı yaşam tesisleri, hidroelektrik enerji altyapısı ve yeni balık habitatı telafi projeleriyle artık fiziksel olarak şekilleniyor. ”

Basın açıklamasında Seabridge, projeyi 2001 yılında satın aldığından bu yana 997 milyon Kanada dolarının üzerinde harcadığını, bunun 805 milyon Kanada dolarının Temmuz 2014'te EAC'nin yayınlanmasından sonra harcandığını belirtti. Başlama kararı aldığı 2021 yılından bu yana Erken inşaat faaliyetleri, sahada kalıcı altyapının geliştirilmesine odaklanılarak proje inşaatına 444 milyon C$ harcandı.

Kanadalı madenciye göre KSM projesi, dünyanın en büyük üçüncü işlenmemiş bakır kaynağına ve en büyük altın kaynağına sahip olan çok nesilli bir madeni temsil ediyor. 2022'de yapılan bir ön fizibilite çalışması (PFS), KSM'nin kanıtlanmış ve olası rezervlerinin 7,3 milyar lb. bakır ve 47,3 milyon ons olduğunu tahmin etti. altından.

Bakır-altın madeninin inşaatının beş yıl sürmesi bekleniyor, bunu çevresel değerlendirme onaylı üretimin 33 yıl sürmesi, ortalama 178 milyon lb. bakır ve 1 milyon ons üretmesi bekleniyor. yıllık altın miktarı.

Proje, Stewart'ın yaklaşık 65 km kuzeyinde, şu anda kapalı olan Eskay Creek madeninin 20 km kuzeybatısında ve Alaska sınırının 30 km kuzeydoğusunda yer alıyor.

Seabridge Gold hisseleri 13:30 ET itibariyle %1,6 düştü. Kuzey Amerika odaklı madencinin piyasa değeri 1,2 milyar C$ (890 milyon $) seviyesinde.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum