Rio Tinto tamamen dizel yakıtlardan kurtuluyor

Rio Tinto, Avustralya Menkul Kıymetler Borsası'nda (ASX: RIO) işlem gören madencilik devi, Utah'daki Kennecott bakır operasyonunda 2024 yılından itibaren tüm fosil dizel tüketimini yenilenebilir dizele değiştireceğini açıkladı. Bu adım, şirketin karbon emisyonlarını azaltma taahhüdünün bir parçasıdır.

Rio Tinto tamamen dizel yakıtlardan kurtuluyor
07 Aralık 2023 - 10:45 - Güncelleme: 07 Aralık 2023 - 13:31

Kennecott'un 90 adet taşıma kamyonu ve tüm ağır makineleri, odaklanma, ergitme ve rafineri tüketimi dahil olmak üzere yeni yılın ilk çeyreğinde yenilenebilir dizele geçişe başlayacak. Bu geçişin, Kennecott'un yılda yaklaşık 495,000 ton karbon dioksit eşdeğeri azaltım sağlayarak önemli bir çevresel etkisi olması bekleniyor.

Rio Tinto'nun bakır baş işletme sorumlusu Clayton Walker, "Kennecott'u tamamen yenilenebilir dizele geçirmek, operasyondan kaynaklanan karbon emisyonlarını 2019'dan bu yana %65 azaltan bir dizi karbon azaltma girişiminin üzerine inşa edilmektedir" dedi.

Rio Tinto, sürdürülebilirlik çabalarını desteklemek amacıyla 2030 yılına kadar karbon emisyonlarında %50 azalmayı ve 2050 yılına kadar net sıfırı hedeflemeyi planlıyor. Bu adım, şirketin küresel çapta faaliyet gösteren madencilik endüstrisinde sürdürülebilirlik ve çevresel sorumluluk konularında liderliğini vurgulamaktadır.

Mayıs ayında, Rio Tinto, California'daki Borax madenindeki ağır makinelerini fosil dizelden tamamen yenilenebilir dizele geçirme hedefini başarıyla tamamlamıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum