REE geliştiricisi Serra Verde, çevresel işletme lisansını kazandı

Brezilya'da nadir toprak elementleri (REE) geliştiricisi Serra Verde, Minaçú, Goiás eyaletindeki Pela Ema yatağının Faz I için çevresel işletme lisansını kazandı, bu da şirkete işletme sürecini tamamlamak için gerekli tüm düzenleyici onayları verdi.

REE geliştiricisi Serra Verde, çevresel işletme lisansını kazandı
23 Aralık 2023 - 14:29
Ana işletme kilometre taşları, işleme devresinin başlatılması, kuru depolama atık tesisinin devreye alınması ve siteyi elektrik şebekesine bağlama, bu sayede %100 yenilenebilir elektrik kaynağından elde edilecek.
 
Serra Verde'ye göre plan, Faz I madenini ve işleme tesisini bu yılın sonuna kadar ticari üretime başlamak için devreye almak.
Operasyonel hale geldiğinde, Pela Ema madeni, elektrikli araç motorları ve rüzgar türbin jeneratörlerinde kullanılan yüksek verimli kalıcı mıknatısların üretimine esas olan neodim (Nd), praseodim (Pr), terbiyum (Tb) ve disprözyum (Dy) içeren yüksek değerli bir konsantre üretecek.
 
İyonik kil yatağı ile Serra Verde, "düşük işletme riskli açık madencilik teknikleri ve tehlikeli kimyasallar içermeyen basit, kurulmuş işleme teknolojilerini" kullanacağını ve bu durumun daha düşük işletme maliyetleri ve üstün çevresel, sosyal ve yönetişim referanslarına yol açacağını belirtti.
Serra Verde'nin CEO'su Thras Moraitis, “Bu nihai lisansı almaktan dolayı çok mutluyuz, bu da Serra Verde'nin enerji geçişini desteklemek amacıyla verimli kalıcı mıknatısların üretimi için gerekli dört nadir toprağı sağlayan Asya dışındaki ilk ölçekli üretici olma yolunda olduğu anlamına geliyor” dedi ve REE yataklarının "birkaç yıl boyunca küresel kalıcı mıknatıs değer zincirinde stratejik bir varlık olacak."
 
Pela Ema projesinin Faz I'inin, 25 yıllık maden ömrü boyunca yılda en az 5,000 ton nadir toprak oksiti üretmesi bekleniyor ve planlanan üretimin büyük bir kısmı için zaten talepler bulunuyor. Serra Verde, tesis optimizasyonu aracılığıyla kapasiteyi artırma potansiyeli olduğunu söyledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum