Piedmont Lityum, çalışanların %27'sini işten çıkardı

Salı günü yaptığı açıklamada, lityum pazarındaki keskin düşüşün madencileri üretimi azaltmaya ve maliyet düşürücü önlemler aramaya zorlaması nedeniyle iş gücünün %27'sini işten çıkardığını söyledi.

Piedmont Lityum, çalışanların %27'sini işten çıkardı
09 Şubat 2024 - 22:12
 
Kanada'da bir ortak girişim (JV) operasyonu ve Gana'da bir lityum projesi bulunan pil metali üreticisi, maliyet tasarrufu girişimlerinin çoğunu ilk çeyreğin sonuna kadar tamamlamayı beklediğini söyledi.

Piedmont Lithium, yıllık yaklaşık 10 milyon dolar tasarruf elde etmeyi hedeflediğini belirtti. İcra kurulu başkanı Keith Phillips yaptığı açıklamada , "Bu maliyet düşüşleri zor olsa da şirketi uzun vadede konumlandırmak için gerekli" dedi .

Hafif metal fiyatları, 2022 sonundaki rekor zirvesinden %80'den fazla düştü ve bu yıl için piyasadaki görüş olumsuz.

WoodMac lityum baş analisti Allan Pedersen geçen hafta "Lityum piyasası çalkantılı dönemlerden geçiyor" dedi. “Talep son üç yılda neredeyse üç katına çıkarak 2023'te yaklaşık bir milyon tona ulaşırken, büyüme oranının ılımlı olması bekleniyor. Bununla birlikte, karbondan arındırmaya yönelik küresel çabaların etkisiyle sektörün temelleri mükemmel olmaya devam ediyor" diye ekledi Pedersen. 

UBS, Ocak ayında küresel lityum arzının 2024 yılında %40 artarak 1,4 milyon tonun üzerine lityum karbonat eşdeğerine çıkmasını beklediğini söyledi.

Banka, önde gelen üreticiler Avustralya ve Latin Amerika'daki üretimin sırasıyla %22 ve %29 artacağını söyledi. UBS'e göre, Zimbabve'deki projelerin etkisiyle Afrika'daki üretimin iki katına çıkması bekleniyor.

Kuzey Carolina projesi
Avustralyalı bir şirket olan Piedmont, kendisini dünyanın en düşük maliyetli lityum hidroksit üreticilerinden biri olarak konumlandırmayı amaçlıyor.

Şirket,   elektrikli araç üreticisine yüksek saflıkta lityum cevheri minerali tedarik etmek üzere Tesla ile bir satış anlaşması imzaladığının doğrulanmasının  ardından 2020 yılında Sidney'deki bir günlük ticarette  hisselerinin neredeyse %84 arttığı 2020 yılında küçük lityum alanında ön plana çıktı. on yıla kadar.

Elon Musk'un şirketiyle yapılan anlaşma, Piedmont'un Sayona Mining (ASX: SYA) ile bir ortak girişim olan Kuzey Amerika Lityum (NAL) projesinden metal için geçici bir kaynak bulmasının ardından Ocak 2023'te duraklatıldı ve yeniden müzakere edildi . Piedmont'un bu Quebec arzına erişiminin 2026 yılına kadar sona ermesi bekleniyor .

Kuzey Carolina'daki kendi adını taşıyan lityum projesini 2018'den beri çalışır hale getirmeye çalışan şirket, eyalet düzenleyicilerine proje hakkında ek bilgi sağladığını söyledi.

Bu, açık ocak Piedmont lityum madeniyle ilgili kararın önümüzdeki haftalarda hazır olacağı anlamına geliyor. Onaylandığı takdirde operasyon ABD'deki birkaç lityum üreten tesisten biri olacak.

Şirketin hisseleri Sidney'de %7,5 düşüşle 0,19 A$'a geriledi ve şirketin piyasa değeri 374 milyon A$ (243 milyon $) oldu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum