Petra Kapatılan Maden İçin Potansiyel Alıcı Buldu

Petra Diamonds, Güney Afrika'daki Koffiefontein madenini yaklaşık iki yıldır boşaltmaya çalıştıktan sonra satmak için anlaşma imzaladı.

Petra Kapatılan Maden İçin Potansiyel Alıcı Buldu
23 Aralık 2023 - 09:28

Petra Diamonds, Güney Afrika'daki Koffiefontein madenini yaklaşık iki yıldır boşaltma çabalarının ardından bir alıcı bularak anlaşma imzaladı. Şirket Çarşamba günü yaptığı açıklamada, alıcı ile şartların kabul edilmesi gerektiğini ve satışın gerçekleşebilmesi için Güney Afrika'nın Maden Kaynakları ve Enerji Bakanlığı'ndan (DMRE) onay alması gerektiğini belirtti.

Petra Diamonds, madeni kapatma başvurusunu Şubat ayında sunma planları yapıyor ve bu başvuruyu, madenin satış işlemi tamamlandıktan sonra geri çekecek. Nisan 2022'de ilk kez madenini satma niyetini açıklayan şirket, madenin çıkarılmasının ekonomik olarak uygun olmadığını ve başka bir alıcı için daha uygun olabileceğini belirtmişti. Kasım 2022'de madeni bakıma alarak, birkaç yıldır madenin zarar gördüğünü açıklamıştı.

Petra Diamonds CEO'su Richard Duffy, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Madenin ekonomik ömrünü devam ettirme fırsatı sağlayan potansiyel bir satışı değerlendirirken, Koffiefontein'deki paydaşlarımıza karşı yükümlülüklerimizin farkındayız"dedi. Ayrıca, DMRE, topluluk temsilcileri ve diğer önemli paydaşlarla yakın işbirliği içinde çalışacaklarını ve çevresel ve sosyal sorumluluklarına potansiyel bir satış aracılığıyla bağlı kalacaklarını vurguladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum