Perseus ve Silvercorp, OreCorp'un Nyanzaga projesi için yarışıyor

OreCorp , Tanzanya'daki Nyanzaga altın projesini almak için Silvercorp Metals ile mücadele ederken Perseus Mining'in yeni devralma teklifini reddetti.

Perseus ve Silvercorp, OreCorp'un Nyanzaga projesi için yarışıyor
23 Ocak 2024 - 20:31
OreCorp Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "OreCorp yönetim kurulu, hafta sonu boyunca danışmanlarıyla birlikte teklifi dikkatle değerlendirdi ve Perseus'a bunun Silvercorp'un 27 Aralık'taki teklifi için üstün bir teklif olarak görülmediğini bildirdi" dedi.

Perseus, Avustralya merkezli Perseus'un teklifinin OreCorp'a 258 milyon A$ değerinde olduğunu, bu Silvercorp'un teklifinden %4 daha fazla olduğunu ve hissedarlara daha fazla nakit sağlayacağını söyledi.

Perseus yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Jeff Quartermaine yaptığı açıklamada, "Bu teklif, yakın zamandaki Silvercorp ticaretine dayalı fiyat ve tamamı nakit olan değerlendirme kesinliği açısından Silvercorp devralımından açıkça daha üstün" dedi. "Bu, OreCorp'un hissedarlarının hisselerinin tam değerini ve kesinliğini almasını sağlayacaktır."

Perseus ve Silvercorp, OreCorp'un Tanzanya'daki Barrick Gold'un (TSX: ABX; NYSE: GOLD) Bulyanhulu madeninin yakınındaki Nyanzaga projesi için yarışıyor. Nyanzaga'nın 242.000 oz'luk üretimi ve üretimi 474 milyon dolara mal olacak. Ağustos 2022'de yayınlanan bir fizibilite çalışmasına göre, ilk on yılda yıllık altın. En azından Ağustos ayından bu yana OreCorp için yarışan her iki teklif sahibi de Tanzanya yetkililerinin tekliflerini onaylamaya hazır olduğunu iddia ediyor.

Perseus, Silvercorp'un 276,5 milyon Avustralya Doları tutarındaki nominal teklifinin altında teklif verirken, Silvercorp hisseleri 26 Aralık'taki 3,66 Kanada Dolarından Cuma günü 3,11 Kanada Dolarına gerileyerek teklifini düşürdü.

Doğu ve Batı
Borsa değeri 2,5 milyar A$ olan ve OreCorp'un %19,9'una sahip olan Perseus, 535.000 ons üretti. Geçen yıl Batı Afrika'daki üç altın madeninden, Fildişi Sahili'ndeki Yaouré ve Sissingué ile Gana'daki Edikan'dan altın elde edildi. Sudan'da Meyas Kum altın projesini geliştirmeye hazırlanıyor.

Çin'de varlıkları bulunan ve piyasa değeri yaklaşık 550 milyon Kanada doları olan Silvercorp, geçen yıl 1,8 milyon gümüş eşdeğeri ons üretti. (çoğunlukla gümüş ve 1.342 ons altın dahil), 7,4 milyon lb. çinko ve 16,8 milyon lb. kurşun.

Yıllık 295.000 ons üretime ulaşabilen Nyanzaga, Barrick's Bulyanhulu'nun yaklaşık 30 km kuzeydoğusunda ve AngloGold Ashanti'nin (NYSE:AU) Geita altın madeninin 60 km doğusunda yer alıyor. Başkent Dar es Salaam'ın yaklaşık 1000 km kuzeybatısındaki Victoria Goldfields Gölü'ndeler.

Projenin vergi sonrası net bugünkü değeri %5 indirim oranıyla 618 milyon dolar ve ons başına 1.750 dolar bazında %25 iç getiri oranı var. Fizibilite çalışmasına göre altın fiyatı. Tanzanya hükümeti projede %16 oranında sulandırılamayan bedelsiz hisseye sahiptir.

Afrika teknik bilgisi
Perseus, Afrika'da deneyime ve Nyanzaga'yı geliştirmek için yeterli fona sahip olmadığını söyleyerek Silvercorp'u devirdi, bu da hissedarlara risk kattı ve özsermaye artırımlarıyla su kaybına neden oldu. Silvercorp'un idaresi potansiyel olarak, teminat gerektirebilecek ve finansmanı karmaşıklaştırabilecek maliyetli borç veya telif anlaşmalarını içerebilir. Perseus, Nyanzaga projesinde azalma ve getirilerde azalma görülebileceğini söyledi.

Quartermaine, "Perseus bu yeni teklifi, cazip bir fırsat olduğu gerekçesiyle doğrudan OreCorp hissedarlarına sundu" dedi. "Perseus, OreCorp'un Nyanzaga'sını en iyi şekilde geliştirmek için gereken mali kapasiteye, teknik uzmanlığa ve ülke içi ilişkilere sahip."

Geçen ay Silvercorp, Nyanzaga'yı ticari üretime doğru ilerletmek için fon sağlamak ve hemen harekete geçmek için iyi bir konumda olduğunu söyledi.

Şirket, "Bu işlem, küresel olarak çeşitlendirilmiş bir değerli metal üreticisi yaratmayı amaçlıyor ve gelişmiş ticaret likiditesi, yeniden derecelendirme potansiyeli ve Nyanzaga projesinden ve Silvercorp'un mevcut madencilik portföyünden daha fazla yükselişe katılma fırsatı sağlayacak" dedi.

“Silvercorp birden fazla madencilik ve işleme tesisi tasarladı, izin verdi ve inşa etti; bu da onun topluluklar, düzenleyiciler ve hükümetin çeşitli düzeyleri de dahil olmak üzere çeşitli paydaşlarla yapıcı ilişkiler kurmasını ve sürdürmesini gerektiriyor.”

OreCorp'un hisseleri Pazartesi günü %4,7 artışla adet başına 56¢ seviyesinde kapandı ve şirketin değeri 258,1 milyon A$ oldu. Silvercorp Pazartesi sabahı Toronto'da %4,2 artışla 3,24 Kanada dolarından işlem gördü ve değeri 573,6 milyon Kanada doları oldu. Perseus hisselerinin tanesi değişmeyerek 1,54 C$ seviyesinde kaldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum