Nijer yeni madencilik lisanslarının verilmesini askıya aldı

Nijer dünyanın en büyük uranyum üreticilerinden biri ancak yakın zamanda gerçekleşecek bir darbe üretimin düşmesine neden olabilir.

Nijer yeni madencilik lisanslarının verilmesini askıya aldı
26 Ocak 2024 - 18:29
Madencilik bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, Nijer'in kendi kendini görevlendiren askeri hükümetinin yeni madencilik lisanslarının verilmesini geçici olarak askıya aldığını ve sektörü denetlemeye başlayacağını söyledi.
Muhabirlerin gördüğü bir açıklamada bakanlık, hükümet gelirini artırmak amacıyla mevcut madencilik lisanslarının envanterini çıkaracağını da söyledi.
Cunta hükümetine göre, altın ve demir cevherini de içeren ülkenin madencilik sektörü “ulusal ilgi” gerektiren bir alan.
 
Madencilik bakanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Fatimata Korgom, "Madencilik lisanslarının kimin elinde olduğunu ve devletin kârını artırmak için hangi reformların uygulanması gerektiğini anlamaya çalışıyoruz" dedi. gazetecilere bir cunta sözcüsü tarafından.
Nijer, nükleer enerji üretimi için gerekli olan uranyumun dünyanın en büyük üreticilerinden biridir. Mining Technology'nin ana şirketi GlobalData'nın verilerine göre Nijer, 2022'de yedinci en büyük metal üreticisi oldu ve küresel üretimin %4'ünü oluşturdu.
Ülkede faaliyet gösteren şirketler arasında Fransa'nın Orano, Toronto merkezli Global Atomic ve China Natural Nuclear Corporation da yer alıyor.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum