NextSource Molo grafit madenini büyütme çalışmalarına başladı

NextSource Materials, Madagaskar'daki Molo grafit madeninin genişletilmesine yönelik bir fizibilite çalışması yürüttü ve bu, güney Madagaskar'daki Molo Madeninin büyük ölçekli genişletilmesi için son derece cazip bir ekonomiyi doğruladı.

NextSource Molo grafit madenini büyütme çalışmalarına başladı
13 Aralık 2023 - 19:14

Firma tarafından gerçekleştirilen çalışma, Molo Grafit Madeninin Faz 1 üretim kapasitesinin 25 yıllık maden ömrü boyunca 150.000 ton/yıl SuperFlake grafit konsantresine çıkarılmasını öneriyor. Bu durum, kararlı durum üretim oranının artırılması ve madenin ömrü boyunca 25 yıl süresince yılda 150.000 ton grafit üretilebileceğini göstermektedir.

Projenin sermaye maliyeti 161,7 milyon dolar olup, vergi öncesi net bugünkü değeri %8 indirim oranıyla 424,1 milyon dolardır. Çalışma, mevcut Faz 1 tesisinin yanına ek bir işleme tesisinin modüler inşa yaklaşımıyla eklenmesini öne sürmektedir. Bu yaklaşım, geleneksel maden inşaatına kıyasla inşaat süresini ve maliyetlerini önemli ölçüde azaltarak projenin ekonomik cazibesini artırmaktadır.

NextSource CEO'su Craig Scherba, konuyla ilgili olarak, "FS'nin daha büyük ölçekli bir operasyonun güçlü mali potansiyelini ve elektrikli araç akülerinde kullanıma yönelik pul grafit için güçlü pazar talebini karşılamak üzere Molo Grafit Madenimizin önemli ölçüde ölçeklenebilirliğini teyit etmesinden çok memnunuz" dedi. Ayrıca, Çin'den pul grafit ve grafit anot malzemesine yönelik son ihracat kısıtlamaları göz önüne alındığında, genişleme planlarının zamanlamasının oldukça uygun olduğunu belirtti.

150.000 ton/yıl üretim kapasitesi, otomotiv üreticileri, akü anot alım ortakları ile yapılan görüşmeler ve pul grafitin SPG ve CSPG'ye dönüşümüne yönelik beklenen talep tahminleri temel alınarak belirlendi. Bu genişleme, NextSource'u küresel bir tedarikçi olarak konumlandırarak elektrikli araç aküsü pazarına doğrudan tedarik sağlamayı hedeflemektedir.

Madagaskar hükümeti, TSX listesinde yer alan grafit alt şirketi NextSource Materials'a Molo grafit projesi için 40 yıllık madencilik lisansı vermiştir. Grafitin, piller ve elektronik cihaz üretiminde önemli bir bileşen olduğu göz önüne alındığında, NextSource Materials'ın bu genişleme ile küresel grafit talebine katkıda bulunması beklenmektedir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum