Nexa Resources, Peru'daki çinko madenini durdurdu

Latin Amerika odaklı Nexa Resources, Joraoniyoc topluluğu tarafından bu hafta başından bu yana yolların kapatılması nedeniyle Peru'daki Atacocha San Gerardo açık ocak çinko madenindeki üretimi durdurdu .

Nexa Resources, Peru'daki çinko madenini durdurdu
08 Şubat 2024 - 22:44
Brezilyalı holding şirketi Votorantim SA tarafından kontrol edilen çinko üreticisi, madene erişim yolundaki engelin bugüne kadar Atacocha'nın üretimi üzerinde önemli bir etkisi olmadığını söyledi.


Next, maden üretiminin askıya alındığını ve uygun bakımın sağlanması için faaliyetlerin minimum iş gücüyle kritik operasyonlarla sınırlı olduğunu söyledi.

Atacocha madeninde haftalık bazda yaklaşık 200.000 ton çinko üretildiği, bunun da şirketin toplam çinko üretiminin %3'ünden az olduğu belirtildi.

Peru'daki madencilik çatışmaları, güçlenen yerel toplulukların, Aralık 2022'de görevden alınan ve yerine başkan yardımcısı Dina Boluarte'nin getirildiği solcu eski Başkan Pedro Castillo'nun yönetimi altında talepleri artırmasıyla son iki yılda arttı.

Nexa, Atacocha'da yakın zamanda üç yol blokajıyla karşı karşıya kaldı. Mart 2022'deki ilki, madenciye  300 ton çinko üretimi kaybına mal oldu . Aynı yılın Ağustos ayında ve Ocak 2023'te bir kez daha tıkanmadan etkilendi  .

Nexa şu anda dördü Peru'da ve beşi Brezilya'da olmak üzere beş madenin sahibi ve işletmecisidir.

Peru dünyanın bir numarası. Şili'den sonra 2. bakır üreticisi ve önemli bir çinko üreticisidir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum