Muğla'da 3 maden projesinin ÇED süreci sonlandırıldı

Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü; Milas ve Yatağan’da yapılması planlanan 3 maden projesinin ÇED süreci sonlandırıldığını açıkladı.

Muğla'da 3 maden projesinin ÇED süreci sonlandırıldı
19 Mart 2024 - 20:27

Muğla’nın Yatağan ve Milas ilçelerinde yapılması planlanan 3 maden projesinin ÇED süreci sonlandırıldığı açıklandı.
Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce yapılan duyuruya göre; Milas’ın Tuzabat Mahallesi Aksivritepe Mevkii’nde 17793 ruhsat numaralı sahada Helmersan Helvacıoğlu Mer. ve Granit San. A.Ş tarafından yapılması planlanan "II-B Grubu Maden (Mermer) Ocağı Kapasite Artışı" projesi ÇED süreci sonlandırıldı.

Yatağan’ın Çukuröz Mahallesi’ndeki MBY Maden A.Ş.’nin mermer ocağı projesinin ÇED süreci sona erdirildi. Yine Yatağan Eskihisar Mahallesi’ndeki Cahide Abban tarafından yapılması planlanan "Mermer Ocağı Üretimde Kapasite Arttırımı" projesinin süreci de bitirildi.

MUĞLA VE ÇEVRESİNİN YÜZDE 59’U MADEN RUHSATLI

Muğla ve çevresinin yüzde 59'u madenler için ruhsatlandırılmış. Muğla ve çevresi orman alanlarının yüzde 65'i madenler için tarım alanlarının da yüzde 48'i madenler için ruhsatlandırılmış durumda.

Muğla’da çevreciler ve STK’lar 2 yıldır yeni maden ocağı açılmaması ve yeni madenler için ÇED Raporu verilmemesi için mücadele ediyorlar.

patronlardunyasi.com

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum