MHP'li Murat Kotra: "Yerli kömüre sahip çıkılmalı"

MHP'li Murat Kotra, Zonguldak'ın taşkömürü rezervinin Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve rödovans işletmeleri eliyle mümkün olan en üst seviyede üretilmesi gerektiğini belirtti.

MHP'li Murat Kotra: "Yerli kömüre sahip çıkılmalı"
28 Kasım 2023 - 10:41 - Güncelleme: 11 Aralık 2023 - 13:21

Kotra, bu amaçla gerekli yasal düzenlemelerin yapılması, üretimi ve istihdamı engelleyen mevcut olumsuzlukların giderilmesi ve yerli kömüre sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

TTK'ya ve özel kömür işletmelerine sahip çıkılması, üretim ve istihdamın en üst düzeye çıkarılması için çaba gösterileceğini ifade eden Kotra, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun ithal kömüre prim verip, yerli kömürü yok sayan kararının düzeltilmesi ve taşkömürü için özel bir kanun çıkarılması için çalışmalara devam edileceğini söyledi.

Kotra, Zonguldak kömürünün elektrik santrallerine ve demir-çelik fabrikalarına alınmasını sağlamak için çaba harcanacağını ve yerli kömüre sahip çıkmanın bir vefa borcu olduğunu belirtti. Konuşmanın sonunda, toplantı divan başkanı Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Kotra'ya teşekkür ederek bu konuda ellerinden gelen gayretin gösterileceğini söyledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum