Marmaris'te orman alanındaki mermer ocağına iptal!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, ormanlık alanda ve yerleşim birimlerine yakın noktada planlanan mermer ocağına yönelik Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci, bölge halkının ve çevre savunucularının yoğun tepkileri neticesinde durduruldu.

Marmaris'te orman alanındaki mermer ocağına iptal!
27 Şubat 2024 - 12:33

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, ormanlık alanda ve yerleşim birimlerine yakın noktada planlanan mermer ocağına yönelik Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci, bölge halkının ve çevre savunucularının yoğun tepkileri neticesinde durduruldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, projenin orman arazisinde yer alması ve bölgedeki arıcılık faaliyetlerini tehdit etmesi gerekçesiyle süreci sonlandırdı.

Proje sona erdirildi

MA’nın haberine göre, Muğla’nın doğa harikası Marmaris ilçesi, son günlerde gündeme gelen ve yerel halk ile çevre savunucuları tarafından karşı çıkılan bir mermer ocağı projesiyle tekrar manşetlere taşındı. Beldibi Mahallesi’nde Datça Agrega Beton şirketi tarafından açılması planlanan mermer ocağı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın başlattığı ÇED süreci, proje alanının tamamen ormanlık bir bölge içerisinde yer alması ve Marmaris Milli Parkı’na yakınlığı sebebiyle sona erdirildi. Proje, bölgede yaşayanların yanı sıra çevre ve yaşam savunucularının da büyük tepkisini çekmişti.

Bakanlık, mermer ocağı sahasının ormanlık alanda kalması ve yerleşim yerlerine oldukça yakın bir konumda bulunması gibi nedenlerle ÇED sürecini sonlandırma kararı aldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum