Managem, 2024'te 300 milyon dolarlık sermaye artışı planlıyor

Faslı madencilik şirketi Managem'in CEO'su Imad Touimi, altın, bakır ve kobalt genişleme planlarını finanse etmek için bu yılın ilk yarısında sermayesini 3 milyar dirhem (300 milyon dolar) artırmayı planladığını söyledi.

Managem, 2024'te 300 milyon dolarlık sermaye artışı planlıyor
23 Ocak 2024 - 19:30
Fas haber sitesi Medias24'e konuşan Imad Toumi, şirketin 2025 yılına kadar kazancını 9 milyar dirhemden ikiye katlamak amacıyla altın, bakır ve kobalt projelerine yatırım yapması nedeniyle kararın hissedarlar tarafından onaylandığını söyledi.

Şirketin son mali raporuna göre, Managem'in sermayesi Haziran 2023 itibarıyla neredeyse 1 milyar dirhem seviyesinde bulunuyor.

Managem, bu ay Kuzey Sudan'daki madeninde, savaş nedeniyle duraklamanın ardından, gelirinin yüzde 15'ini oluşturan altın üretimine başladığını söyledi.

Bamouk Batı Afrika varlıklarının bir parçası olarak Senegal'de 2025 yılında altın üretimine başlamayı planlıyor.

Aynı yıl, Fas'ın güneyindeki Taroudant'taki Tizert madeninde üretimin başlamasıyla birlikte bakır üretimini iki katına çıkarmayı bekliyor.

Şirket ayrıca elektrikli araç (EV) aküsü üreticilerinin talebini karşılamak için bir kobalt sülfat fabrikasına 100 milyon dolara kadar yatırım yapmayı planlıyor.

Managem, 2022'de Fransız otomobil üreticisi Renault'ya 2025'ten itibaren yıllık 5.000 ton düşük karbonlu kobalt sülfat tedarik etmek üzere yedi yıllık bir anlaşma imzaladı.

Altı Afrika ülkesinde faaliyet gösteren Kazablanka listesindeki Managem, kraliyet ailesi holding şirketi Al Mada tarafından kontrol ediliyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum