Madenler kapansa bile nikel fiyatları düşmeye devam ediyor

Nikel vadeli işlemleri, Londra Metal Borsası'nda, şirketlerin fiyatlardaki çöküşe tepki olarak üretimi kısma yönündeki çok sayıda duyurularına rağmen düşüşünü sürdürdü.

Madenler kapansa bile nikel fiyatları düşmeye devam ediyor
24 Ocak 2024 - 13:31
Paslanmaz çelik ve elektrikli araç akülerinde kullanılan metal, artan küresel arz nedeniyle bir yıl öncesine göre %40'tan fazla düşüş gösterdi. Talep artışının azaldığı bir dönemde pazar, önde gelen üretici Endonezya'dan gelen yeni malzeme dalgasıyla doldu.

Madencilik endüstrisi üzerindeki etkisi acımasız oldu. Pazartesi günü, milyarder Andrew Forrest'in nikel üreticisi Wyloo Metals Pty Ltd. madenleri kapatacağını söyledi . BHP Group ve First Quantum Minerals Ltd. de darbe alırken, çok sayıda küçük üretici inşaatı durdurmak veya yönetime geçmek zorunda kaldı.

BMO Capital Markets Ltd. emtia araştırmaları genel müdürü Colin Hamilton, "Küresel nikel piyasasındaki baskılar giderek daha belirgin hale geliyor" dedi.

"Geçen yılki fazlalığın ardından nikel piyasasını dengelemek için daha fazla geçici veya kalıcı kapasite kesintisinin gerekli olduğunu kaydettik ancak yeterli ayarlamanın yapılıp yapılmadığını henüz görmedik" dedi.

Londra Metal Borsası'nda nikel stokları Haziran ayından bu yana neredeyse %90 artış göstererek son on yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

LME nikeli Pazartesi günü %0,2 düşüşle ton başına 16.007 dolardan kapandı. Bakır, LME'de çok az değişiklik göstererek ton başına 8.345,50$ seviyesinde yer alırken, diğer metallerin çoğu da düşüş yaşadı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum