''Madenler Gümüşhane İçin Beka Meselesi''

Gümüşhane'de CHP İl Başkanlığı'na seçilen Süleyman Çiftçi, göreve başladıktan sonra yaptığı ilk açıklamada madenlerin Gümüşhane için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

''Madenler Gümüşhane İçin Beka Meselesi''
12 Aralık 2023 - 17:02

Çiftçi, Gümüşhane'nin tarih boyunca maden ve madenci kenti olduğunu belirterek, bu sektörde faaliyet gösteren firmaların binlerce aileye ekmek kapısı olduğunu ifade etti.

Gümüşhane'nin tarihine atıfta bulunan Çiftçi, "Gümüşhane madenleri, Kanuni Sultan Süleyman'ın İran seferi sırasında Gümüşhane’de konaklaması ile birlikte ülke ekonomisine katkı olsun diye işletilmeye başlandı. Günümüzde Karamustafa’da Yıldızlar Madencilik, Mastıra'da Koza Madencilik ve Gümüştaş Maden işletmeleri faaliyet göstermektedir. Bu şirketler Gümüşhane ekonomisine aylık 25-30 milyon lira civarında katkı sağlıyor ve yaklaşık bin aileye istihdam sağlıyor." dedi.

Çiftçi, Gümüşhane'deki maden şirketlerinin kapanma ihtimalinin söz konusu olduğunu ve bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Özellikle Yıldız Madencilik firmasının maaş ödemelerinde uzun süredir sıkıntı yaşadığını ifade eden Çiftçi, Gümüştaş firmasının ise teknik ekipman eksikliği nedeniyle işlerini yavaşlatma noktasına getirdiğini açıkladı.

İşçilere yönelik yapılan bir uygulama hakkında bilgi veren Çiftçi, Mastıra Koza Maden'in, işçilere "Ya İzmir'deki işletmelerimizde çalışırsınız ya da kıdem tazminatlarınızı alıp gidersiniz" diyerek seçim sunmaya çalıştığını söyledi.

Bu durumun Gümüşhane için büyük bir tehlike olduğunu ifade eden Çiftçi, "Eğer bu iki şirket kapanırsa en az 800 işçi işsiz kalacak. Gümüşhane halkı ve esnafı her ay 25-30 milyon lira gelirden mahrum kalacak. Bu durum, şehir esnaflarının iflasına ve işsiz kalan ailelere ekonomik sıkıntı getirecek." dedi.

Çiftçi, madenlerin kapatılması durumunda Gümüşhane ekonomisinin büyük bir darbe alacağını ve şehrin bu durumdan uzun süre toparlanamayacağını sözlerine ekledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum