Madencilikte Yeni Adımlar: İşte Türkiye'nin Maden Vizyonu

Türkiye genelinde hayata geçirilecek enerji projeleri ve kamulaştırma kararlarıyla, ülke enerji sektöründe çeşitli bölgelerdeki yenilenebilir enerji ve doğal gaz altyapısını güçlendirme yolunda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Madencilikte Yeni Adımlar: İşte Türkiye'nin Maden Vizyonu
25 Kasım 2023 - 18:39

Türkiye enerji sektöründe çeşitli bölgelerdeki yenilenebilir enerji ve doğal gaz altyapısını güçlendirmek amacıyla çeşitli maden ve enerji projelerine yönelik kamulaştırma kararları alıyor. Bu kararlar kapsamında bir dizi proje hayata geçirilecek ve altyapı çalışmaları gerçekleştirilecek.

Burdur'da kurulacak Gökbel I-II HES Yardımcı Kaynak GES Elektrik Üretim Tesisi ile Bursa'da yer alacak Taşpınar RES Üretim Tesisine ait Yardımcı Kaynak GES projeleri, ülkenin enerji ihtiyacına katkı sağlamak amacıyla planlanmış durumda. Aynı zamanda Tokat'ta Merkez ve Almus İlçelerinde yapılacak Doğal Gaz Dağıtım Tesisleri, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde planlanan Doğal Gaz Dağıtım Tesisleri, Hatay'ın Kumlu ilçesinde inşa edilecek RMS-A Şehir Giriş İstasyonu Doğal Gaz Dağıtım Tesisine ait Uzunkeli Mahallesi'nde bulunan taşınmaz, Hacıhıdırlar RES Elektrik Üretim Tesisinin yapımı için Aydın ve Denizli'deki bazı taşınmazlar, Balıkesir'deki Tatlıpınar RES Elektrik Üretim Tesisinin kapasite artışı için gerekli taşınmazlar, Çanakkale'de kurulacak Karatepe RES Yardımcı Kaynak GES Elektrik Üretim Tesisi ve Harmancık RES Elektrik Üretim Tesisi için gereken taşınmazlar ile Rize'de bulunan bazı taşınmazlar kamulaştırılacak.

Sivas'ta bulunan S:361 Numaralı IV. Grup Maden (Demir) işletme ruhsatlı sahada devam edilecek maden üretimi için gerekli taşınmazlar, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) Genel Müdürlüğü uhdesindeki Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yer alan S:88020 ruhsat numaralı sahada asfaltit üretim faaliyetlerinin devamı için ihtiyaç duyulan taşınmazlar kamulaştırılacak.

Ayrıca, Ordu-Fatsa Doğal Gaz Boru Hattı Projesi kapsamında belirlenen güzergah üzerinde yer alan taşınmazlar ve projenin inşası için gerekli sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımında kullanılacak taşınmazlar da Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acil kamulaştırılacak.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum