Madencilikte Sürdürülebilirlik ve İnovasyon: İTÜ'de Sektörün Devleri Bir Araya Geliyor

İTÜ Maden Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek III. Sektör-Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları, madencilik sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirerek, sürdürülebilirlik ve inovasyon ekseninde geleceğe yön verecek tartışmalara sahne olacak.

Madencilikte Sürdürülebilirlik ve İnovasyon: İTÜ'de Sektörün Devleri Bir Araya Geliyor
11 Ekim 2024 - 13:02 - Güncelleme: 12 Ekim 2024 - 21:22

Türkiye’nin madencilik sektörüne yön verecek en önemli buluşma, 22-23 Ekim 2024 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İhsan Ketin Konferans Salonu'nda gerçekleşecek. TETHYS ve EIT RawMaterials iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, Türkiye ve Avrupa madencilik dünyasındaki devlerin katılımıyla, sektördeki en büyük akademi-endüstri iş birliği platformu olacak.

Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Odaklı Tartışmalar

Etkinliğin ana teması, çevresel sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi uygulamaları. "Sorumlu Madencilik Paneli"nde Türkiye’nin önde gelen madencilik şirketleri, yeşil enerji çözümlerini ve sektördeki en yeni teknolojileri tartışacak. Moderatörlüğünü Dr. Şeref Oğuz’un yapacağı bu panel, sektördeki çevresel etkilerin nasıl minimize edileceğini ele alacak.

Whatsapp Image 2024 10 11 At 13.18.38

İTÜ’nün Köklü Geçmişi

İTÜ Maden Fakültesi’nin madencilik sektörüne katkıları ise bu yılki etkinliğin önemli bir vurgusu olacak. Fakülte, Türkiye’nin uzman mühendislerini yetiştirerek, sürdürülebilir madencilik ve yeşil enerji projelerine öncülük ediyor. Fakülte, sadece Türkiye’de değil, küresel çapta da projeleriyle adından söz ettiriyor.

Whatsapp Image 2024 10 11 At 13.18.38 (1)

Sektörün Geleceğini Şekillendiren Paneller

Etkinlik, akademi ve endüstri arasındaki iş birliğini güçlendirmek adına büyük fırsatlar sunacak. III. Sektör-Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları kapsamında katılımcılar, sektör temsilcileriyle doğrudan temas kurarak geleceğin projelerini konuşma fırsatı bulacak. 

Whatsapp Image 2024 10 11 At 13.18.39

Etkinliğin en merak edilen bölümlerinden biri olan "Yeşil Madencilik ve Döngüsel Ekonomi" paneli, Türkiye’nin madencilikteki geleceğini şekillendirecek adımların atılacağı bir platform olacak. Sektördeki tüm paydaşların yer alacağı bu buluşmada, iş birliği fırsatları ve inovasyonun geleceği masaya yatırılacak.

Ayrıca etkinliğe; Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr . Mustafa Kumral, TETHYS-EIT RawMaterials Inter-Regional Center Direktörü Prof.dr. Leyla Keser ve Eski TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal'da katılım gösterecek. 

Mkumral Dekanlık Atama Kopya (2)

Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr . Mustafa Kumral

Whatsapp Image 2024 10 11 At 13.19.58

TETHYS-EIT RawMaterials Inter-Regional Center Direktörü Prof.dr. Leyla Keser

Whatsapp Image 2024 10 11 At 13.21.38

İTÜ Rektörü Prof. Dr.  Hasan Mandal

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum