Madencilik sektörünün sorunları ağırlaşıyor

Madencilik sektöründeki sorunlara dikkat çeken Eskişehir Madencilik Kümesi Başkanı Metin Çekiç sektörün; ruhsat izin süreçleri, yatırım güvencesi, kamuoyundaki olumsuz algı, yüksek maliyetler ve istihdam sorunuyla boğuştuğuna dikkat çekti.

Madencilik sektörünün sorunları ağırlaşıyor
24 Ekim 2023 - 15:53

Metin Çekiç, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Madencilik Kümesi Başkanı olarak Türkiye'deki madencilik sektörünün karşılaştığı sorunlara dikkat çekmektedir. Çekiç, maden sektörünün ruhsat izinleri, yatırım güvencesi, kamuoyundaki olumsuz algı, yüksek maliyetler ve istihdamla ilgili sorunlar yaşadığını belirtmektedir.

OVP (Orta Vadeli Program) içindeki madencilik sektörü ile ilgili düzenlemelerin sektörde umut yarattığını ifade etmektedir. Ancak bu düzenlemelerin uygulamada sorun yaşanmaması gerektiğini belirtmektedir. Aksi takdirde sektörün kan kaybetmeye devam edeceğini düşünmektedir.

Sektörde yaşanan sorunlar nedeniyle yatırımcıların sektörden uzaklaştığını ifade etmektedir. Madencilik sektöründe çalıştıracak personel bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını ve bu sorunların sektörü olumsuz etkilediğini belirtmektedir. Bu sorunlara çözüm bulunmadığı takdirde sektörün gerilemeye devam edeceğini öngörmektedir.

Ayrıca, stratejik madenlerin önemli bir role sahip olacağını ve yeşil enerjinin geleceğini şekillendireceğini ifade etmektedir. Eskişehir'in stratejik madenler açısından önemli bir rol oynadığını belirtmektedir ve bu madenlerin işlenmesiyle ülke ekonomisine büyük katkılar sağlanacağını ifade etmektedir. Eskişehir'deki nadir toprak elementleri rezervlerinin dünya genelinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulamaktadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum