Madencilik Faaliyetleri İzin Yönetmeliğinde Değişiklik Resmi Gazetede yayınladı

"Madencilik Faaliyetleri İzin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", 29 Ağustos 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Madencilik Faaliyetleri İzin Yönetmeliğinde Değişiklik Resmi Gazetede yayınladı
29 Ağustos 2023 - 10:19

"Madencilik Faaliyetleri İzin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", 29 Ağustos 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu yönetmelik değişikliği ile mevcut "Madencilik Faaliyetleri İzin Yönetmeliği"nin 82/D maddesinde bir değişiklik yapıldı. Önceki haliyle, madencilik faaliyetlerinin sınıflandırılması konusunda Sağlık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çevre ve Orman Bakanlığı'nın görüşünün alınarak yeni sınıflandırmanın İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacağı belirtiliyordu.

Yapılan değişiklik ile bu madde yeniden düzenlendi. Artık madencilik faaliyetlerinin sınıflandırılması konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın görüşü alınarak yeni sınıflandırmanın Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacağı ve aynı zamanda değişiklik sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bildirileceği belirtiliyor.

Bu değişiklik, madencilik faaliyetlerinin izin ve sınıflandırma süreçlerinde ilgili bakanlıklar arasındaki yetki ve görev dağılımını güncellemeyi amaçlamaktadır.

Yönetmelikteki değişiklikle ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum