Madencilerin afetlerdeki görevi resmileşiyor!

Zonguldak temasları kapsamında TTK Genel Müdürlüğünü ziyaret eden Bayraktar, burada yetkililerden brifing aldı.

Madencilerin afetlerdeki görevi resmileşiyor!
09 Şubat 2024 - 11:30

“Asrın felaketi” olarak tanımlanan depremleri, devletin bütün kurumlarıyla ve milletle el ele vermek suretiyle adeta asrın birlikteliğine dönüştürdüklerini dile getiren Bayraktar, özellikle madencilerin ilk saatlerden itibaren 2-3 hafta boyunca sahada birçok önemli görevi yerine getirdiğinden bahsetti.

Bakan Bayraktar, afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğine dikkati çekerek, madencilerin kabiliyetinin ve afetlerdeki çalışmasının daha kurumsal hale getirilmesini göreve geldikten sonra önemli hedeflerinden biri olarak belirlediklerini söyledi.

Bu konuda ilgili kurumlar, özellikle AFAD’la çalışmaların devam ettiğini aktaran Bayraktar, “Tabii ki böyle bir şey yaşamak istemeyiz ama yaşadığımızda, en profesyonel şekilde müdahaleyle alakalı da önümüzdeki süreçte daha kurumsal yapı içerisinde madencilerimizi göreceğiz.” şeklinde konuştu.

Bayraktar, madencilerin, ülkenin arz güvenliği ve Türkiye’nin enerjideki dışa bağımlılığını azaltmak için üstlendiği çok önemli bir görevinin bulunduğunun da göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

TTK’nin, 175 yıllık çok eski göz bebeği bir kurum olduğunu belirten Bayraktar, “Osmanlı’dan bugüne ülkenin ekonomisine katkı sağlayan önemli bir kurum. Burayı daha iyi, daha işlevli hale nasıl getirebiliriz, üretimi nasıl artırabiliriz, ülkemize katkısını nasıl daha da artırabiliriz, bölgemize, Zonguldak’a istihdamı nasıl artırabiliriz, o yönde de çalışmalarımıza devam ediyoruz.” ifadesini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum