Madenciler Türk-İş Genel Kurulu'nda Taleplerini Dile Getirdi

Türk-İş'in 24'üncü Olağan Genel Kurulu'nda konuşma yapan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türkiye'deki madencilik sektörüne sahip çıkılmasını ve yerli kaynakların milli ekonomiye katkı sağlamasını istedi.

Madenciler Türk-İş Genel Kurulu'nda Taleplerini Dile Getirdi
01 Aralık 2023 - 14:53

Yeşil, Türkiye'nin ithalat politikalarından vazgeçerek yerli kaynakları harekete geçirmesi gerektiğini vurgulayarak, maden sektörünün milli sosyo-ekonomik politikalarla desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca Yeşil, ülkede çalışanların yalnızca küçük bir kısmının sendika üyesi olduğunu ifade ederek sendikal örgütlenmenin artırılması çağrısında bulundu. Genel Başkan, vergi adaletinin sağlanması, düşük ücret sorununun çözülmesi, eşit işe eşit ücret ilkesinin hayata geçirilmesi ve kıdem tazminatının korunması gibi konularda taleplerini dile getirdi.

Konuşmasında Türkiye'deki asgari ücretin yetersiz olduğunu belirten Yeşil, enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle düşen alım gücünün artırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca maden işçilerinin 6 Şubat depreminin ardında Türkiye ve dünya genelinde takdir topladığını belirterek, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü kutladı.

Genel Başkan'ın konuşması sırasında, madencilerin demokrasi ve işçi hakları için attığı sloganlar dikkat çekti. Genel Kurul, 2 Aralık'ta gerçekleştirilecek seçimle sona erecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum