Maden Sektör Kurulu İstanbul'da toplandı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu, her toplantısını farklı bir ilde gerçekleştiren ve 7 bin üyesiyle 6,5 milyar dolarlık ihracata imza atan bir kuruluş olarak dikkat çekiyor. Bu kez İstanbul'da bir araya gelen Maden Sektör Kurulu, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB), Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB), Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) ve Denizli İhracatçılar Birliği’nden (DENİB) oluşan bir yapıya sahip. Toplantıda madencilik sektörünün gelecek hedefleri ve sektörün karşılaştığı sorunlar ele alındı. Bu tür toplantıların amacı sektörün gelişimini desteklemek, sorunlarına çözüm üretmek ve üyelerin ortak vizyonunu oluşturmak olarak belirtildi.

Maden Sektör Kurulu İstanbul'da toplandı
25 Ağustos 2023 - 23:31 - Güncelleme: 25 Ağustos 2023 - 23:37

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB), Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB), Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) ve Denizli İhracatçılar Birliği’nden (DENİB) oluşan kuruluşların katılımıyla İstanbul'da bir araya geldi. Toplantıda madencilik sektörünün hedefleri ve sorunları ele alındı. TİM Maden Sektör Kurulu ve İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya'nın yönettiği toplantıya Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Kılıç, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Maden, Metal ve Orman Ürünleri Daire Başkanı Ali Rıza Oktay, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzman Yardımcısı Dursun Tekdemir ve diğer sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Orman Kanunun 16. Madde Yönetmeliği'nde yapılması planlanan değişiklikler, Turquality Tanıtım Projesi destekleri, Avrupa'da zeytincilik alanlarının maden sahalarıyla ilişkisi, UMREK kodunun madencilik sektörüne etkileri, kritik mineraller yasası, ihracatçıların finansmana erişimini desteklemek amacıyla reeskont kredilerin KOBİ limitlerinin güncellenmesi, 'Hayatımız Maden Çalıştayı'nın düzenlenmesi ve yer bilimleri öğrencilerine yönelik mentorluk projesi gibi konular masaya yatırıldı.

Toplantıda ayrıca, son dönemde küresel ekonomik gelişmelerin maden ihracatını etkilediği ve madencilik faaliyetlerinin topluma daha iyi anlatılması gerektiği vurgulandı. İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, birlik ve beraberliğin sektör için önemini vurgulayarak, kritik mineraller konusunda da sektörün öncü olması gerektiğini belirtti. Çetinkaya, kritik ham maddeler planının hazırlanarak Cumhurbaşkanlığı Kalkınma Planı'na sunulması gerektiğini ve temel ve kritik madenlerin belirlenmesi, temin edilmesi ve ihracatıyla ilgili stratejilerin oluşturulması gerektiğini ifade etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum