Maden işçileri hurdalardan 'El feneri' yaptı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi'nde çalışan maden işçileri Gökhan Güner ve Turgay Korkmaz, kendi marifetleriyle özgün bir el feneri tasarladılar.

Maden işçileri hurdalardan 'El feneri' yaptı
12 Aralık 2023 - 20:38

Elektro-mekanik İşletme Müdürlüğü'nde görevli olan işçiler, hurda ve kullanılmayan malzemeleri değerlendirerek el feneri yapımına kendi emekleriyle katkı sağladılar.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkezi'ne hediye edilen bu özel el feneri, ziyaretçilerin dikkatini çekti. Hurda malzemelerden oluşturulan el feneri, işçilerin yaratıcılığını ve becerisini ortaya koyuyor. Aynı ekip, daha önce harç püskürtme makinesi ve yer altında işçi nakli için küçük vagonları da kullanılmayan malzemelerden yaparak kuruma kazandırmıştı.

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, maden işçilerine teşekkür ederek, "Bu el feneri, Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk'ta çalışan Gökhan Güner ve Turgay Korkmaz kardeşlerimizin özverili çalışmasıyla ortaya çıktı. Hurda malzemeleri kullanarak yapmış oldukları bu eser, işçilerimizin becerisini ve yaratıcılığını sergiliyor. Kendilerine teşekkür ediyor, sendikamıza yaptıkları bu özel hediyeden dolayı memnuniyetimizi ifade ediyorum" dedi.

Maden işçilerinin ortaya koyduğu yaratıcı eser, Türk İş Genel Başkanlığı için de benzer bir şekilde yapılacak. Bu tür çalışmalar, işçilerin sanatsal ve teknik yeteneklerini ortaya koyarak atölyelerdeki becerilerini sergilemelerine olanak tanıyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum