Maden göçüğünde mucize gerçekleşti

Hindistan'ın Uttarakhand eyaletinde 12 Kasım'da toprak kayması nedeniyle çöken tünelde mahsur kalan 41 işçi 17 gün sonra kurtarıldı.

Maden göçüğünde mucize gerçekleşti
29 Kasım 2023 - 11:41

Hindistan'ın Uttarakhand eyaletinde 12 Kasım'da meydana gelen yol çalışması sırasındaki tünel çökmesinin ardından mahsur kalan 41 işçinin kurtarılma operasyonu başarıyla tamamlandı. İşçiler, 17 gün sonra mahsur kaldıkları yerden sağ olarak çıkarıldı ve ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

Başbakan Narendra Modi, kurtarma operasyonunun başarısını değerlendirerek, "Uttarakhand’daki emekçi kardeşlerimizin kurtarma operasyonunun başarısı herkesi duygulandırdı. Tünelde mahsur kalan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum, cesaretiniz ve sabrınız herkese ilham veriyor. Hepinize esenlikler ve sağlık diliyorum. Uzun bir bekleyişin ardından bu arkadaşlarımızın şimdi sevdiklerine kavuşacak olmaları büyük bir memnuniyet kaynağı." dedi.

İşçilerin mahsur kaldıkları süreçte, ekipler tarafından borular aracılığıyla yiyecek, su, oksijen ve ilaç sağlanarak hayatta kalmaları sağlandı. Çökmenin nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, bölgede heyelanlar, depremler ve sellerin sıkça meydana geldiği biliniyor.

Çöken tünel, Başbakan Modi'nin en iddialı projelerinden biri olan ve Hindular için kutsal olan bölgeleri birbirine bağlamayı amaçlayan 1,5 milyar dolarlık Char Dham Otoyolu'nun bir parçasıydı. Başbakan, kurtarma operasyonuna katılan ekipleri takdir ederek, "Bu görevde yer alan herkes inanılmaz bir insanlık ve ekip çalışması örneği sergilemiştir." şeklinde konuştu.

Olayın ardından, bölge halkı, aileler ve kurtarma ekipleri arasında duygusal anlar yaşandı. Başbakan Modi'nin bu olaya gösterdiği yakın ilgi, kurtarma operasyonunun önemini ve mahsur kalan işçilerin sağ salim kurtarılmasının ülke genelindeki olumlu yankısını vurguladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum