Kütahya'da Maden Heyelanı Felaketi: Gölet Taştı, Araziler ve Yol Sular Altında Kaldı

Kütahya'da, özel bir linyit işletmesine ait döküm sahasında meydana gelen heyelan sonucu taşan gölet, tarım arazilerinde su baskınına ve ana kara yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Kütahya'da Maden Heyelanı Felaketi: Gölet Taştı, Araziler ve Yol Sular Altında Kaldı
22 Mayıs 2024 - 10:11

Kent merkezine 33 kilometre uzaklıktaki Seyitömer beldesi yakınlarında meydana gelen bu olay, çevrede büyük bir kaosa yol açtı.

Seyitömer beldesinde, linyit işletmesine ait döküm sahasında büyük bir toprak kütlesi, beldenin atık sularının biriktiği gölete kayarak taşkına neden oldu. Olayın ardından bölgeye AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile jandarma ekipleri sevk edildi. Taşkın sonucu, çevredeki tarım arazileri sular altında kalırken, beldeye ulaşımı sağlayan ana kara yolu tamamen ulaşıma kapandı. Yetkililer, alternatif güzergah oluşturarak beldeye ulaşımı yeniden sağlamaya çalıştı.

Kütahya Valisi Musa Işın, olayın ardından hemen bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Vali Işın, yaptığı açıklamada, "Su taşkını, Seyitömer beldesine ulaşımı sağlayan ana güzergahta yaşandı. Maden bölgesindeki pasa sahasında meydana gelen kütle hareketi, gölette bulunan suyun yer değiştirmesine neden oldu. Maden sahası yetkililerine pasa sahasında çalışma yapılmaması ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda bilgilendirme yapıldı." dedi.

Vali Işın, Seyitömer yolundaki durumu yakından takip ettiklerini ve vatandaşların güvenliğinin en üst seviyede tutulması için tüm tedbirlerin alındığını belirtti. "Vatandaşlarımızın can güvenliği bizim için öncelikli. Bu nedenle olayın hemen ardından tüm ilgili birimlerimizle koordineli bir şekilde çalışarak gerekli müdahaleleri gerçekleştirdik. Alternatif yollarla ulaşımı sağlayarak belde sakinlerinin mağduriyetini en aza indirmek için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum